Görme engelli öğrenciler TBMM'de

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Mithat Enç Görme Engelliler Okulu öğrencilerini kabulde yaptığı konuşmada, yeni çıkarılan yasayla özürlülere karşı artık ayrım yapılamayacağını belirterek, ''Meslek sahibi özürlülerin sayısı mutlaka artırılmalıdır'' dedi.

Görme engelli olan Ayva, Mithat Enç Görme Engelliler Okulu öğrencilerini, TBMM'de kabul etti.
Kendisinin de aynı okulda okuduğunu, okul başkanlığı yaptığını söyleyen Ayva, öğrencilerle tek tek tanışarak, iyi okumalarını ve kendilerini yetiştirmelerini istedi. Öğrencilere, 'Milletvekili olmak istiyor musunuz?'' diye soran Ayva, öğrencilerin ''Evet'' diye bağırmaları üzerine, ''Bizim koltuk sallanmaya başladı'' diyerek espri yaptı.

TBMM'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Lokman Ayva, bir süre önce çıkarılan özürlüler yasası ile özürlülere karşı artık ayrım yapılamayacağını ve dışlanmayacaklarını söyledi. İstihdamda özürlülere uygulanan yüzde 3 kontenjanını son yasa ile yüzde 4'e çıkardıklarını hatırlatan Ayva, ''Meslek sahibi özürlülerimizin sayısı mutlaka artırılmalıdır. Bu arada, daha önceki yasa, imzamızı geçerli saymıyordu. Ancak yeni yasa ile imzamız geçerli sayılıyor. Bu yüzden ileride, okutmadan hiçbir belgeye imza atmayın. Yoksa sizi borçlandırırlar'' diye konuştu.

Ayva, öğrencilere, özürlüler yasasını içeren kasetler de dağıtarak, bu yasayı iyi öğrenmelerini istedi. Mithat Enç Görme Engelliler Okulu yöneticileri ise okullarında 68'i yatılı, 156 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydederek, sorunlarına ilişkin bilgi verdiler.

AK Parti'li Ayva, daha sonra kendisine çiçek veren öğrenci ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber