Belediye Başkanı: Başbakan'a hakaret etmedim

Haber Giriş : 03 Mart 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına yayın yoluyla saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında 20 bin YTL'lik tazminat davası açılan Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü bugün hakim karşısına çıktı.

Adana 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Hüseyin Sözlü, avukatı Mehmet Nacar ile katıldı.

Sözlü, mahkemedeki ifadesinde, 6 ocak 2006 tarihinde Ceyhan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü törenleri sırasında Adana'da yayın yapan bir gazetenin muhabirine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu, ancak hakaret etmediğini söyledi.

Sözlü, ''Başbakan Erdoğan ve Gül'ün, vatandaşlar arasında ayrımcılık yaptıkları gerekçesiyle ihanetle eş değer bir tutum sergilediklerini söyledim'' dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Belediye Başkanı Sözlü, duruşmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, dava konusu olan gazete haberinde, Cumhuriyet'in temel nitelikleri konusundaki hassasiyetini dile getirdiğini savundu.

Açılan davada suç unsuru bulunmadığını öne süren Sözlü, ''Cumhuriyet'in temel nitelikleri konusundaki hassasiyetimiz devam ediyor. Elbette iddiamızın üzerindeyiz. Ama kimseye hakaret kastıyla değil. Bu memleket, ülke ve milletimizin bütünlüğü noktasındaki hassasiyetimizi dile getirdik. Muhalefeti susturma konusunda baskı oluşturulmak isteniyor. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz'' dedi.

Sözlü, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün açtığı 50 bin YTL'lik tazminat davasının da 15 mayıs 2006 tarihinde Ankara'da başlayacağını kaydetti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber