Eskişehir öğretmenevindeki fuhuş iddiasında soruşturma sonuçlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mart 2006 15:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Eskişehir öğretmenevindeki fuhuş iddiasına soruşturma başlatıldı" başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


Gözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk dünkü yazısında merak edilen Eskişehir öğretmenevindeki fuhuş iddiası olayının sonucunu köşesine taşıdı. Öztürk köşesine okuyucuları "Milli Eğitim Bakanlığında görevli genel müdür ile Eskişehir'de görevli bürokratın, bazı öğretmenlerle gece birlikte olduklan iddialarının araştırılması için müfettiş gönderildiğini yazdığımı anımsatıp "Bunun sonucu ne oldu?" diye sordular.

İddialar için Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Bunun söylentisi çok ama herkes üç maymunu oynuyor" demişti. Öyle de oldu. İki müfettiş, Eskişehir'de konuyu inceledi. İfadesine başvurulanlann çoğu, böyle bir olayı duyduklarını, ancak gözleriyle görmediklerini söylediler. Müfettişler, aralannda Eskişehir AKP İlBaşkanı olmak üzere çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu vurmasına ama olayı doğrulacak bir bulgunun elde edilemediği belirtildi ve dosya da arşive kaldınldı.

Peki Eskişehir Öğretmenevi'nde ne olmuştu?

ESKİŞEHİR'de üst düzey 2 bürokratın, Öğretmenevine ait tesiste 2 kadınla 2 ayrı odaya girmesinin görüntülendiği güvenlik kamerasındaki kaseti, Vali Kadir Çalışıcı incelemeye alarak soruşturma başlatmıştı.

İdiadalara göre 28 Ekim 2005 tarihinde saat 01.00 sıralarında Eskişehir Öğretmenevi'nin otel kısmına geldikleri öne sürülen 2 kadın bir odaya girdi. Kısa süre sonra da biri Eskişehir'de diğeri Ankara'da görevli, üst düzey bürokrat oldukları iddia edilen 2 erkek, kadınların bulunduğu odaya çıktı. Ardından, kadınlardan biri yan odaya geçerken, peşinden de erkek bürokratlardan biri aynı odaya girdi. Çiftler, 2 ayrı odada yaklaşık 45 dakika kaldıktan sonra, erkekler odalardan çıkıp gitti.

Koridordaki güvenlik kamerası tarafından çekildiği belirtilen bu görüntülerin CD'lerle çoğaltılıp elden ele dolaştırılması üzerine, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı idari yönden inceleme başlattıklarını ve müfettiş istediklerini açıkladı. Vali Çalışıcı, kasetteki görüntüleri kendisinin de izlediğini ancak karanlıkta çekilen görüntülerde kişilerin belirgin bir şekilde görülmediğini söyledi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber