İki Özlem'i öldüren Yıldız'ın mezarı şikayet üzerine değiştirildi

Diyarbakır'da hemşire Özlem Görükmez ve noter katibi Özlem Akdağ'ı öldürdükten sonra intihar eden Şeyhmus Yıldız'ın mezarı kriz yarattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki Özlem'i öldüren Yıldız'ın mezarı şikayet üzerine değiştirildi

Diyarbakır'da hemşire Özlem Görükmez ve noter katibi Özlem Akdağ'ı öldürdükten sonra intihar eden Şeyhmus Yıldız'ın mezarı kriz yarattı. Öldürdüğü Özlem Akdağ'ın 10 metre yakınına defnedilen Yıldız, daha sonra ailesinin başvurusu üzerine mezardan çıkarılarak Ergani İlçesi'ne götürüldü.Diyarbakır'da 21 Ağustos günü Bağlar İlçesi 10 Nolu Sağlık Ocağı'nda temizlik işçisi olarak çalışan Şeyhmus Yıldız, aynı sağlık ocağında çalıştığı hemşire Özlem Görükmez ve noter katibi Özlem Akdağ'ı öldürerek intihara teşebbüs etti. Yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Şeyhmus Yıldız, iyileştikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yıldız'ın öldürdüğü kadınlardan Özlem Görükmez'in cenazesi Eğil İlçesi'nde toprağa verilirken, Özlem Akdağ ise merkez Bağlar İlçesi'ndeki Yeniköy mezarlığında toprağa defnedildi.

Tedavi edildikten sonra tutuklanan Şeyhmus Yıldız ise 7 Eylül günü cezaevinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybeden Yıldız'ın cenazesi de yakınları tarafından öldürdüğü Özlem Akdağ'ın Yeniköy Mezarlığı'ndaki mezarının yakınına defnedildi. Ailelerin mezarlık ziyareti sırasında karşılaşıp gerginlik yaşaması üzerine Akdağ ailesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Katilinin, Özlem Akdağ'ın mezarına yakın defnedilmesine tepki gösteren Akdağ ailesi mezarın başka yere defnedilmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ailenin talebini değerlendiren başsavcılık, mezarın başka bir yere taşınmasına karar verdi. Karar üzerine belediye görevlileri mezarlığındaki Şeyhmus Yıldız'ın mezarını açarak cenazesini ailesine teslim etti. Şeyhmus Yıldız'ın cenazesi ailesi tarafından Ergani İlçesi'ne götürülerek defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber