'Samsun aileyi konuşuyor' seminerleri

Canik Belediyesi tarafından İl Müftülüğü'nün katkılarıyla düzenlenen ve aileye yönelik Samsun'un en büyük programı olan "İletişim Ailede Başlar" konulu "Samsun Aileyi Konuşuyor" seminerleri sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Samsun aileyi konuşuyor' seminerleri

Samsun genelinde 17 ilçeyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilen ve Yazar-İletişim Uzmanı Fatih Akbaba'nın katıldığı seminerin sonuncusu Terme, Çarşamba ve Ayvacık ilçelerinde düzenlendi. Seminerleri değerlendiren Başkan Genç, "Büyük bir aile olan Samsun'u mutlu bir şehir olarak hedefliyoruz" dedi.

Fatih Akbaba'nın "Evlilik Sorumluluğu ve Aile Olmak", "Evlilikte İdeal Eş", "Eşler Arası İletişim", "Aile ve Çocuk" ile "Çocuklarla İletişim" konularını anlattığı seminere ilçelerde vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Birçok toplumsal sorunun temelini birey ve ailenin oluşturduğunu ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çocuklarımızın yaşadığı temel sorunlar da parçalanmış aileden geliyor. Yaptığımız bu tür çalışmalarla bu kurumu daha güçlü nasıl tutabiliriz diye çalışıyoruz. Hedefimiz mutlu toplum, mutlu bir şehir. Onun içindir ki böyle önemli bir konuyu sadece Canik ile sınırlı tutmadık ve bütün ilçelerimizde mutlu aileler olsun istedik" ifadelerini kullandı.

Manevi değerleriyle birlikte geleceğe ilerleyen bir Samsun hayal ettiklerini ifade eden Başkan Genç, "Aile toplumun da geleceğin de temelidir. Ailenin olmadığı bir toplumun istikbale umutla bakması mümkün değildir. Hoşgörünün kaynağı ailedir. Vatanseverliğin kaynağı ailedir. Demokrasinin kaynağı da ailedir. Aile toplumu bir arada tutan en büyük tuğladır. Ailelerimiz, hizmet anlayışımızın merkezindedir. Maneviyatını kaybeden aile adeta yok hükmündedir. Bir aileyi çocuklarıyla birlikte aile yapan değerlerimizdir, en önemlilerinden biri maneviyattır. Samsun bugün ahlaki erozyonda ikinci, boşanmada üçüncü sırada. Onun içindir ki manevi değerlerine bağlı ailelerle birlikte bir gelecek hedefliyoruz. Çünkü aile var oldukça, millet var oldukça devlet var olur" diye konuştu.

"AİLE MUTSUZSA PARK-BAHÇE YAPMANIN ANLAMI YOKTUR"

Samsun Aileyi Konuşuyor seminerlerini düzenleyen Canik Belediyesi'nin çok önemli bir belediyecilik hizmeti yaptığını dile getiren Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba da, "Bir aile mutsuzsa park ve bahçe yapmanın hiç bir anlamı yoktur. Bu bakımdan bu seminerler çok anlamlı. Bizler Canik Belediyesi'nin sağladığı bu imkanla halkımıza mutlu ailelerin sırlarını anlatıyoruz. Türkiye'de her yıl 150 bin aile boşanıyor. Boşanmalar başta çocuklar olmak üzere ayrılan çiftlerin ailelerini ve yakınlarını da olumsuz etkiliyor. Bunların önüne geçeceğine inandığım böyle önemli bir organizasyona imza attığı için Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç'i kutluyorum" şeklinde konuştu.

Seminerlere katılan vatandaşlar da, ailenin önemi ve nasıl mutlu olunacağı konularında önemli bilgiler edindiklerini belirterek, aile seminerlerini gerçekleştiren Başkan Genç'e teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber