Korunmaya muhtaç çocuk istihdamı değişiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korunmaya muhtaç çocuk istihdamını değiştiriyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Korunmaya muhtaç çocuk istihdamı değişiyor

Korunmaya muhtaç çocukların kamuda istihdamında sözlü sınav uygulaması kaldırılıyor. 'Aile Bakanlığı bürokratları kimden talimat bekliyor' başlıklı haberimize Bakanlık'tan açıklama geldi.

İşte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Memurlar.net'e gönderdiği açıklama:

Sitenizde 18 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan "Aile Bakanlığı Bürokratları Kimden Talimat Bekliyor" başlıklı habere ilişkin olarak;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 633 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulmuş olup; Bakanlığımız görev alanına giren konulardaki hizmetlerimiz söz konusu Kanun Hükmünde Kararname ve yürürlükte olan Kanunlar çerçevesinde yerine getirilmektedir. Bakanlığımız hizmet alanına giren konuların tek bir kanun altında yürütülmesi için "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" hazırlanarak, Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünün 26.06.2013 tarihli ve 3450 sayılı yazısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderilmiştir.

Söz konusu kanun tasarısında, haberinizde geçen korunmaya muhtaç çocukların kamu kurumlarında işe yerleştirilmesine ilişkin esasları belirleyen hükümler de yer almaktadır. Tasarıda; kamu kurum ve kuruluşlarının korunmaya muhtaç çocuklar için ayrılan binde bir oranındaki işçi ya da memur kadrolarına yapacakları alımlarda, yapılacak olan merkezi sınav sonuçlarına göre alım yapmaları gerektiği hükmü yer almaktadır.

Kanun Tasarısının yasalaşmasını müteakip yürürlükte olan "Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesine İlişkin Tüzük" yürürlükten kaldırılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber