Maaşı yardımcılarından az olan Metin Kilci'nin sorunu çözüldü...

Haber Giriş : 04 Mart 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisine uygun yönetim kurulu üyeliği arayan ÖİB Başkanı Metin Kilci, Erdemir'de altın hisse temsilcisi yapılarak maaş sorunu aşıldı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkanı Metin Kilci'nin, kendisine uygun yönetim kurulu üyeliği bulamaması nedeniyle, maaş olarak yardımcılarının gerisinde kaldığı, Erdemir'de altın hisse temsilcisi yapılarak sorunun aşıldığı ortaya çıktı. Milliyet'in edindiği bilgiye göre, Kilci'nin üyelik süreci şöyle şekillendi: ÖİB'ye başkan yardımcısı olarak atandığında Tekel projesinden sorumlu kılınan ve yönetime giren Kilci, daha sonra başkan olduğunda da Tekel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı sürdürdü. Edinilen bilgilere göre, dönemin genel müdürü Sezai Ensari, kurum içinde Kilci'nin otoritesini sarsacak uygulamalarda bulununca, Kilci başkanlıktan ayrıldı. Ensari de bir süre sonra genel müdürlükten ayrılmak zorunda kaldı. ÖİB Başkan Yardımcılığı'na atanan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanı Kazım Çalışkan, Tekel Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı devraldı.

Daha önceki ÖİB başkanlarının THY'de yönetim kurulu üyesi olması geleneğini, mevcut THY yönetimini bozmama kaygısıyla sürdürmeyen Kilci, ÖİB Başkanı'na herhangi bir kuruluşun yönetim kurulu üyeliğinin de uygun düşmeyeceği düşüncesiyle uzun süre açıkta kaldı.

Arayış sona erdi
Böylece ÖİB Başkanı ile başkan yardımcıları arasındaki maaş farkının çok az olması nedeniyle yönetim kurulu üyelikleri ile ek ödeme alan yardımcılarının maaşı Kilci'nin maaşını geçti. Sorun, Erdemir'in Oyak'a devri ile çözümlendi. Kilci, altın hisseyi temsilen Erdemir Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı. Böylece, yönetim kurulu üyesi ödemesinden tekrar yararlanmaya başlayacak olan Kilci için, "Başkana göre kuruluş yönetimi" arayışı da sona erdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber