Başörtülü öğretmene inceleme başlatılmadı

Doğan Medya Grubuna bağlı gazeteler ile Sözcü, Aydınlık, Cumhuriyet gibi gazeteler, bir kaç gündür yaptıkları haberlerle başörtülü öğretmeni hedef göstermişlerdi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü bugün yaptığı açıklamada, öğretmene sahip çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başörtülü öğretmene inceleme başlatılmadı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Ayvalık ilçesinde bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmeninin derslere çarşafla geldiğiyle ilgili iddialara yönelik araştırmalarının sürdüğünü belirterek "Henüz bir inceleme ya da soruşturma başlatılmadı" dedi.

Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçükköy beldesindeki Macit Ataklı İlkokulu ve Ortaokuluna bir süre önce atanan Türkçe öğretmeninin, derslere "çarşafla geldiğine" yönelik bazı haberler yapıldığını anımsattı.

Öğretmenin derslere iddia edildiği gibi girip girmediğini bilmediklerini ifade eden Caner, "Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgileniyor. Konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Henüz bir inceleme ya da soruşturma başlatılmadı" dedi.

-Sendikanın "Serbest Kıyafet" eylemi

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Ayvalık ilçesinde bir ilköğretim okulunda Türkçe öğretmeninin derslere çarşafla geldiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Öğretmenimizi ziyaret ettik. Karşımızda, basınımızda ifade edildiği şekliyle kara çarşaflı bir öğretmen görmedik" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macit Ataklı İlkokulu ve Ortaokulunda görevli Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın, derslere "çarşafla geldiği" iddiasının ortaya atıldığı haberleri titizlikle incelediklerini söyledi.

İddiaların gerçekle bağdaşmadığını belirten Demir, şöyle konuştu.

"Sendika olarak, kamu kurum ve kuruluşlarında serbest kıyafet uygulanması için eylem kararı aldık ve bu kararın uygulanmasını üyelerimizden istiyoruz. Söz konusu öğretmenimiz de sendikamızın üyesi. Haberlerin yayımlanmasının ardından öğretmen arkadaşımız Elif Kısa'yı ziyaret ettik. Karşımızda, basınımızda ifade edildiği şekliyle kara çarşaflı bir öğretmen görmedik. Üyemiz bize kendisinin, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet ve değerlerine yürekten bağlı olduğunu, bir Türk milliyetçisi olduğunu, hiçbir cemaat, tarikat, siyasi kurum ve kuruluşa bağlı olmadığını, kendisine karşı olan insanların bunu zamanla anlayacağını, inancı gereği böyle giyindiğini ve bundan başka hiçbir kastının olmadığını, kimseyi sıkıntıya sokmak istemediğini ve gerekirse sendikamız üyeliğinden istifaya hazır olduğunu söyledi."

Başöğretmen Atatürk'ün de kadınların kılık kıyafetine yönelik hiçbir tasarrufu olmadığını dile getiren Demir, "Atatürk ilke ve inkılaplarına yürekten bağlı ve Atatürk milliyetçiliğini kendine şiar edinmiş sendikamız, Mili Eğitim politikamızı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün görüşleri doğrultusunda belirlemiştir. Öğretmen Elif Kısa'nın morali şu anda iyidir, dini inancı gereği bu kıyafetle okula gelmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber