Yalova'daki okulların hizmetli sıkıntısını Bakanlık çözdü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yalova'yı "Toplum Yararına Çalışma Programı"na yeniden dahil etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'daki okulların hizmetli sıkıntısını Bakanlık çözdü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yalova'yı "Toplum Yararına Çalışma Programı"na yeniden dahil etti. Bu gelişmeyle Yalova'ya 200 kişilik hizmetli kontenjanı tanındı.

Geçen yıl İş-Kur vasıtası ile uygulanan "Toplum Yararına Çalışma Programı" ile ildeki kurumlarda 860 kişi 9 ay boyunca istihdam edilmişti. Ancak daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı programın sadece 30 ilde uygulanacağını duyurmuş ve Yalova'yı bu programa dahil etmemişti. Yalova'nın program dışında bırakılması ise ildeki okulların bu yıl hizmetli sıkıntısı yaşamasına sebep oldu.

Okul aile birlikleri tarafından bağış toplanamaması dolayısıyla okullara hizmetli alınamıyordu. Bu mesele AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e aktarıldı. Çelik, Yalova'nın programdan yararlanan iller arasına alınacağını açıkladı.

Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İş-Kur Müdürü Erhan Dede ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "AK Parti hükümeti olarak bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Eğitim bizim birinci önceliğimiz. Okullarımızı gezdiğimizde en çok bize iletilen sıkıntı temizlik ve güvenlik sıkıntılarıydı. Güvenlik sıkıntısı Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan ekstra tedbirlerle çözüldü. Ancak temizlik meselesinin çözülmesi zaman aldı. Okul aile birlikleri tarafından maaşları verilen hizmetliler birçok okulda işe alınamadı. Okulları gezerken birçok velinin sınıfları temizlediğine şahit oldum. Yalova'ya 200 kişilik kontenjan verildi. Bu hizmetlileri Yalova Valimiz Esengül Civelek ve Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Yurtman'la yapacağımız toplantı sonrasında nerelere göndereceğimizi planlayacağız. Önceliği merkezdeki okullara vermek kaydı ile ilçelerdeki okullara da görevlendirme yapacağız. Yeni eğitim öğretim yılında ciddi bir sıkıntı olan hizmetli meselesini aştık. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Program hakkında bilgi veren İş-Kur Müdürü Erhan Dede, "Bu program 9 aylık bir süreyi kapsıyor. Bu süre zarfında okullarımıza temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalıştırılmak üzere 200 kişi görevlendireceğiz. 9 ay bitince bu personelin iş akitleri feshedilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber