Erdoğan, Çetintepe Barajı'nın temel atma töreni tarihini açıkladı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, bizzat yakından takip ettiği ve bölge halkının yarım asırlık rüyası olan Çetintepe Barajı'nın temelinin 22 Eylül 2013 Pazar günü atılacağı müjdesini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, Çetintepe Barajı'nın temel atma töreni tarihini açıkladı

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, "Gaziantep ve bölgemiz için hayati önem taşıyan yarım asırlık rüyamız olan Çetintepe Barajı'nın temel atma törenin Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun katılımıyla 22 Eylül 2013 Pazar günü saat 16.00'da Adıyaman Gölbaşı ilçesinde atılacak" dedi.

Gaziantep iline 8 m³/s su sağlayacak olan Çetintepe Barajı, Gaziantep arası 78+108 kilometrelik içme suyu isale hattı temelinin Çetintepe Barajı ile Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş ili sınırları içerisinde bulunan 709 bin 680 dekar arazi sulanacak olup, 711 bin 760 dekar tarım alanı sulamaya açılacak ve 12 milyon 750 bin metreküp içme suyu sağlanacak.

Milletvekili Erdoğan, bu proje ile su ve toprak kaynaklarının değerlendirilmesine yönelik içme suyu ve sulama maksatlı entegre, havza projesinin bölge için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bu baraj ile Gaziantep ilimize içme suyu, kullanma suyu ve endüstri suyunun verilmesiyle 2050 yılına kadar şehrimizin içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır Ayrıca Çetintepe Barajı ile Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçelerinde 30 bin hektar alanda sulu tarımın yapılacak. Suya kavuşan topraklarda ürün çeşitliliği ve ürün verimi artacak. Böylece bölge ekonomisinde büyük canlanma olacak, bölge halkının refah seviyesi artacak" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber