Dikmen Emniyete roketli saldırı: 1'i ölü, 1 yaralı

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve Dikmen Polisevi'ne eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Haber Giriş : 21 Eylül 2013 00:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Dikmen'deki polisevine roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen yada yaralanan olmazken, maddi hasar oluştu. İçişleri Bakanı Muammer Güler, roketli saldırı düzenlenen Dikmen'deki polisevinde incelemelerde bulundu.

Dikmen'de bulunan polisevine saat 22.00 sıralarında roketatarlı saldırı düzenlendi. Ana binanın hedef alındığı saldırıda ilk belirlemelere göre ölen yada yaralanan olmadığı öğrenildi. Polis, polisevine giden yolları kapattıp saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da incelemerlerde bulunmak için olay yerine gitti.

ANA BİNA HEDEF ALINDI

Dikmen'deki saldırıyla ilgili polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırıda roket ana binayı hedef aldı. Polisevinin ana hizmet binasına bir roket isabet etti. Yetkililer, saldırıda ilk belirlemelere göre ölen yada yaralananın olmadığını bildirdi.

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan, saldırıda atılan üç roketten birinin binaya isabet ettiği öğrenildi.

CHN


İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: 3 ROKET MERMESİ ATILDI

Ankara'da saldırının yapıldığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Dikmen Polisevi'ne gelen Bakan Güler; "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti" dedi.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar gelerek olay yerinde incelemeler yaptı. Bakan Güler yaptığı açıklamada; "2 mermi isabet etti. Bir mermi Emniyet Genel Müdürlüğü ek binasına, bir mermi polisevi binasına isabet etti. Ayrıca olay yerinde patlamamış bir mühimmat daha bulundu. Çetin Emeç Bulvarı üzerinde yasadışı sol bir örgüte ait flama ve bir tane sırt çantası bulundu" dedi.

Saldırının meydana geldiği polisevi ve EGM Binası'na çıkan cadde ve sokaklar tamamen trafiğe kapatıldı. Ankara'daki tüm polis karakolu ve binalarında güvenlik tedbirlerini arttırdı. Polise, çelik yelek giymesi talimatı verildiği belirtildi.

Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın meydana geldiği alanda ve çevresinde incelemelerde bulunuyor.

Saldırıyı gerçekleştiren zanlı ya da zanlıların, Çetin Emeç Bulvarı'ndan saldırıyı gerçekleştirildiği iddiası üzerinde duruyor.

İKİ SALDIRGAN YAKALANDI

Ankara Dikmen'deki roketatarlı saldırının ardından kayıplara karışan saldırganlar eylemden sonra polis tarafından takip edilerek bulundu. Konya yolu üzerinde polisle çatışmaya giren saldırganlardan biri ölü, biri yaralı olarak yakalandı.

SALDIRGANLARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Çatışmada ölü geçirilen saldırganın Muharrem Karataş olduğu öğrenildi. Karataş'ın geçtiğimiz mart ayında AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahlı saldırının faili olduğu iddia edildi. Polisle çatışmaya giren ve yaralı ele geçirilen şahsın ise Serdar Polat olduğu bildirildi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"20 Eylül 2013 günü akşam saat 21:30'da Dikmen semtinde bulunan Polisevi ve Sosyal Hizmet binalarına roketle saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırılarda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmamıştır.

Olay sonrası başlatılan operasyon sırasında polis ekiplerimizin teslim ol çağrısına silahla karşılık veren iki teröristten birisi ölü, diğeri yaralı olarak ele geçirilmiştir.

Olayda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda saldırganların DHKP-C terör örgütü üyesi oldukları, ölen teröristin 19 Mart 2013 tarihinde AK Parti Genel Merkez binasına lav silahıyla saldırı düzenleyen Muharrem Karataş, yaralı teröristin ise Serdar Polat olduğu değerlendirilmektedir. Olayda biri makinalı tabanca olmak üzere üç silah ve iki el bombası ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili soruşturma Adli Makamların nezaretinde titizlikle yürütülmektedir.

Huzurun teminatı Emniyet Teşkilatı, halkımızın güvenliğine kastedenlere karşı sürdürdüğü mücadeleye bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir."

CHN-DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber