Yöresel ürünler fuarı tamamlandı

Gaziantep Ticaret Borsası’nın her yıl katıldığı ülkenin dört bir yanından gelen geleneksel ve yöresel ürünlerin vatandaşlar ve alım heyetleri ile buluşturulduğu Antalya Expo Center’da düzenlenen 4. Hediyelik, Geleneksel ve Yöresel Ürünler Fuarı tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yöresel ürünler fuarı tamamlandı

Gaziantep Ticaret Borsası'nın her yıl katıldığı ülkenin dört bir yanından gelen geleneksel ve yöresel ürünlerin vatandaşlar ve alım heyetleri ile buluşturulduğu Antalya Expo Center'da düzenlenen 4. Hediyelik, Geleneksel ve Yöresel Ürünler Fuarı tamamlandı.

Hediyelik, Geleneksel ve Yöresel Ürünler Fuarı'nın bu yılki sloganı 'Memleket Hasreti Çekenlere' olan fuarda 60 farklı yöreye ait 200 stant ziyaretçilerini ağırladı. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş fuarda yer alan Gaziantep Ticaret Borsası Standında yaptığı açıklamada fuara büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Memiş açıklamasını şöyle sürdürdü, “Hediyelik, Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, ülkemiz ekonomisinde ve ticaret hayatında yer alamamış, yüz yıllardır Anadolu da yoğurulan, kültürümüzün parçası olan ürünlerimizin duyurulması ve ekonominin sağlam bir parçası olması amacıyla düzenlenmektedir. Türkiye'nin yöresel değerlerini tekrardan ekonomiye kazandırmak için her yıl düzenlenen organizasyonda ana hedef yöresel değerlerin katma değerini arttırmak ve ekonomiye kazandırmak. Bu nedenle yöresel ürünlerin coğrafi işaret kalkanı içerisine alınması yönünde ciddi çalışmalar yürütülüyor. Coğrafi işaret almış ürünler çok daha kolay bir şekilde dünyaya tanıtılabilir. Dünyada coğrafi işaretlerle korunmuş 50 milyar dolarlık bir Pazar bulunmaktadır. Bu piyasanın yüzde 60'nı Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan'ın elinde tutmaktadır. Bu fuarın amaçlarından biride bu pazardan yerli firmalarımızın en büyük payı alabilmesini sağlamaktır. Alın teri ve büyük emekler ile meydana getirilmiş ürünlerin yeni pazarlar bularak üreticilerine daha büyük kazançlar sağlaması inancıyla bu yıl 4.sü düzenlenen bu fuarın tüm katılımcılar için hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

19-22 Eylül tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 4.Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'da katıldı. Hisarcıklıoğlu, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile fuardaki stantları gezerek ürünlerin tadına baktı. Gaziantep Ticaret Borsası standına da uğrayan Başkan Hisarcıklıoğlu antepfıstığı ve baklavasının tadına baktı. 22 Eylül Pazar günü tamamlanan fuara katılan Gaziantep Ticaret Borsası en çok ilgi gören stantlardan biri oldu. Antepfıstığı ve Antep baklavasının yanı sıra acı tatlı biber salçaları, Antep kurulukları, nar ve sumak ekşisi, Nizip sabunu, kırmızıbiberi ve isodu, kuru üzümü, reçelleri ve kuruyemişleri ile fuarda boy gösterdi. Ayrıca standında 'Bulgur Sağlıktır' sloganı ile bulgur köşesi oluşturulan Gaziantep Ticaret Borsası standında yöre insanının büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber