Tuvalet ihtiyacı mahkemede bitti!

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 13:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tuvalet ihtiyacı mahkemede bitti!

ANKARA'DA alkollü oldukları iddia edilen Ümit K. (30) ve Hüseyin T. (29) isimli iki arkadaş, tuvalet ihtiyaçlarını gidermek için Yaşamkent'teki hakim ve savcıların oturduğu lojmanın duvarını tercih etti. Ancak jojmanın güvenlik görevlisi emekli polis Mustafa B. (53), "Yapmayın" diyerek iki kafadarı uyardı. Uyarıya naralarla karşılık veren iki kişi, havaya uyarı ateşi açan görevlinin üzerine yürüdü. Çıkan arbedede Hüseyin T. bacağından vuruldu.

TETİĞİ ÇEKTİ, SİLAH BOŞTU

İddiaya göre Hüseyin T. kavganın ardından ele geçirdiği silahı güvenlik görevlisinin başına dayadı, tetiği çekti ancak silahta başka kurşun kalmadığı için silah ateş almadı. İddialara göre Ümit K. ve Hüseyin T., silah sesleri üzerine pencere ve balkona çıkan lojmandaki hakim ve savcılara da hakaret etti. Yargıçlar, yaşanan gerilim üzerine polise haber verdi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Lojmanlara gelen ilk polis ekibi olaya hemen müdahale etti. Ancak, saldırganlar bir türlü kontrol altına alınamadı; çünkü lojmandaki yargıçların iddiasına göre polislerde kelepçe yoktu. Bunun üzerine telsizle ikinci yardım ekibi istendi. Gelen takviye ekibinde de kelepçe yoktu. Polisler, Hüseyin T. ile Ümit K.'yı zorlukla gözaltına alabildi.

SAVCI 17.5 YIL HAPİS İSTEDİ

Adli kontrol kapsamında serbest bırakılan iki arkadaştan Ümit K. hakkında "memura direnme ve hakaret" suçundan 5 yıla kadar, Hüseyin T. için ise "Hakaret, memura görevini yaptırmamak için direnme ve kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 17.5 yıla kadar ağır hapis cezası istendi. Güvenlik görevlisinin de meşru müdafaa sınırları içerisinde kaldığı belirtilerek 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber