'Pişmiş Toprak Sempozyumu' sona erdi

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu düzenlenen törenle sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Pişmiş Toprak Sempozyumu' sona erdi

Bir alışveriş merkezinde düzenlenen kapanış töreninde konuşan sempozyum düzenleme kurulu adına Prof. Dr. Bilgehan Uzuner, sempozyum sayesinde Eskişehir'in 7 senede 77 eser kazandığını söyledi. Kentin bu eserlerle marka olacağını aktaran Uzuner, "Her yerde bu eserleri görebiliyorsunuz. Eskişehir ileride sırf bu eserler ile bir marka olacak. İnsanlar sırf bu eserleri görmeye gelecekler. Bu sene 6 üniversiteden 55 asistan sempozyuma katıldı. 5 ayrı ülke burada buluştu. Ustalar, sanata meraklı insanlar geldi. Sonunda kente inanılmaz bir değer katıldı" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, Eskişehir'in uzun soluklu ve uluslararası standartlarda gerçekleşen ve kenti hakkıyla temsil eden önemli bir etkinliği geride bıraktıklarını kaydetti. '2001'den itibaren biz bu sektöre bilimselliği ve sanatı da kattık' diyen Ataç, "Dileğimiz, kentimizin belleği, kimliği adına daha derin izler bırakarak gitmesidir. Gerçekten sanatçılarımız ve öğrencilerimiz alkışı hak ediyorlar. Ama ben biliyorum ki onlar da Eskişehir'de çok mutlu oluyorlar. Çünkü böyle bir ortamı Türkiye'de yakalamak çok kolay değil. Burada büyük deneyim kazanıyorlar. Bu sempozyumu biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Prof. Dr. Taciser Sivas'a adamıştık. Onu tekrar sevgiyle anıyoruz, ışıklar içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu, insanlık tarihinin en eski ve en sıcak yapı malzemesi olan pişmiş toprağın, kent kimliğinin önemli bir parçası olarak sanatsal, sektörel ve bilimsel yönleriyle ele alınmasına katkı sağladı.

Öte yandan, konuşmaların yanı sıra kapanış töreninde çeşitli etkinlikler de sahnelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber