Barajların kenarına gelir getirici fidanlar dikilip, köylüye verilecek

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'deki barajların etrafına gelir getirici fidanlar dikeceklerini belirterek, "DSİ'ye ait barajların kenarında gelir getirici ağaçlar dikerek, kurayla köydeki vatandaşa teslim edeceğiz.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Eylül 2013 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Barajların kenarına gelir getirici fidanlar dikilip, köylüye verilecek

1000 günde 1000 gölet projesi kapsamında çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Bakan Veysel Eroğlu, temas ve açılışlara katılmak için Adıyaman'a geldi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Murtaza Yetiş, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner ve Salih Fırat tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, ilk ziyaretini Valiliğe gerçekleştirdi. Polis merasim mangasını selamladıktan sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Veysel Eroğlu, burada Vali Mahmut Demirtaş'tan yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Görüşme ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu, Adıyaman'ın geçmişten beri unutulmuş bir kent olduğunu söyledi.

Adıyaman'a bugüne kadar toplam 1 milyar 400 bin liralık müjde getirdiğini belirten Bakan Veysel Eroğlu, Adıyaman'ın fahri hemşerisi olmaktan büyük gurur duyduklarını belirterek şöyle dedi:

"Bu güzel şehirde güzel insanlara beraber olmanın sizlerle kucaklaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tabii buraya gelirken müjdeyle gelmek gerekiyordu. Biz Adıyaman için hakikaten büyük düşünüyoruz. Bugünde aşağı yukarı yarım asırdan fazla hayal edilen rüyasını bile muhalefetin göremediği Çetintepe Barajı'nın temelini atacağız. Onunla beraber toplam 13 tesisin açılış ve temel atma merasimi yapacağız. Sadece bu tesisten Adıyaman'a sağlayacağı maliyeti 167 milyon TL. Biz bugün inşallah bu merasimi gerçekleştireceğiz. Bugün gerçekten Adıyaman'da yatırımlarda bir milat olarak yatırımlarda bir hamle olarak anılacaktır. Tabii ki; buraya gelirken sadece bu değil başka müjdelerimizde var. İkinci hususta ben daha önce buraya geldiğimde 17 müjde verdim. Buna ilave olarak şuanda bugün tekrar 15 müjdeyle geldim. Adıyaman'a toplam 32 müjde getirdim. Bu müjdelerin toplam bedeli 1 milyar 400 bin lira. Adıyaman geçmişte unutulmuş bir ildi, geçmişten bu güne üzerine basa basa söylüyorum. Hükümetimizden önce Adıyaman unutulmuş bir ildi. Biz Başbakanımızın talimatıyla şuana kadar bazı yatırımcı bakanlıklar 3 milyar lira yatırım yaptı. Evet, görüyorsunuz Adıyaman'da bir üniversite var mıydı? Yok, şimdi Adıyaman Üniversitesi var. Geçen hafta sadece Başbakanımızın açtığı dersliklere ilave bir o kadarda yapılıyor."

"GELİR GETİRİCİ FİDANLAR"

Türkiye'de bulunan barajların etrafına gelir getirici fidanlar dikeceklerini ifade eden Bakan Veysel Eroğlu, baraj kenarlarındaki bu bölgelerden en yakın köydekilere kurayla ücretsiz alanlar verileceğini söyledi. İstimlak edilen alanlara badem ve ceviz gibi ağaçların dikileceğini belirten Bakan Eroğlu, "DSİ'ye ait olan baraj kenarında gelir getirici ağaçlar dikerek, kurayla köydeki vatandaşa teslim edeceğiz. '1000 Günde 1000 Gölet Projesi' kapsamında çalışmalarımız sürüyor. Adıyaman'ı yemyeşil yapacağız. Atatürk Barajı'nın etrafında başladık. Zaten bir proje hazırlığı yaptık. Atatürk Barajı'nın yanında DSİ tarafından istimlak edilen alanda boş alanlar var. Bu alanlara badem, ceviz, nar gibi gelir getirici ağaçlar dikerek vatandaşımıza dağıtacağız. En yakın köyde kim varsa kurayla onlara vereceğiz. Bunun 3 yıl bakımı bakanlığımıza, kalan kısmı da vatandaşa ait. Bunu da kura çekip vatandaşa hazır bir şekilde vereceğiz. Kırsal alanda yaşayanlar için çok önemli bir çalışma bu."

Konuşmaların ardından Bakan Veysel Eroğlu'na, Vali Mahmut Demirtaş yöresel el işlemeli halı hediye etti. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Veysel Eroğlu, belediyeye geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber