Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi'nin 2013-2014 eğitim yılı, düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Düzenlenen törene, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Başsavcısı Orhan Çetingül, Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve çok sayıda şube müdürü ile kursiyerler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Tuna, emniyetin teminatı olan trafik polislerine, Türkiye'nin daha güzel yaşanılır hale gelmesi için çalıştıkları için şükran borçlu olunduğunu söyledi. Eğitilen polislerin daha yararlı işler yapacağına değinen Tuna, "Trafik polisinin eğitim düzeyini yükseltmek, çalışmalarındaki verimliliği arttırmak ve trafik kazalarının önlenmesinde çok önemli paya sahip olduğu gerçeğinden hareketle gerçekleştirilen trafik eğitimleri ile daha donanımlı polislerimiz yetişmektedir. Trafikte kaosun önüne geçen bu fedakar polislerimizin olduğu yollar, güven ve emniyetin de kavşak noktası olacaktır" dedi.

Eğitim Merkezi Müdürü Sayar ise yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yıllık kaza oranlarına değindi. Yaklaşık olarak yılda 130 bin trafik kazasının meydana geldiğini belirten Sayar, "Kazalarda 3 bin 800 kişi hayatını kaybederken, 220 bin kişi de yaralanıyor. Kazalarda ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu tarafından karar alınarak, 10 yıllık eylem planı belirlenmiştir. Eylem planı çerçevesinde ülke genelinde elektronik denetim sistemlerinin yaygınlaştırarak, sürekli bir denetim sistemi gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

Üç haftalık bir eğitime alınacak olan 204 personele de seslenen Sayar, şunları şöyledi:

"Değerli kursiyerler, burada bulacağınız 3 haftalık süre içerisinde alacağınız eğitimle birere uzman olarak yetişeceksiniz. Eğitim sürenizi en verimli şekilde geçirmenizi temenni ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber