Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne resmi açılış

Açık kaldığı 81 yıl boyunca siyasetçilerin, yazarların, şairlerin, sinemacıların kaldığı Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ne resmi açılış

1925 yılında İçişleri Bakanlığınca Umumi Hapishane olarak inşa edilen, 2006 yılında kapatılan, 2009 yılında Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze ve kültür sanat merkezine dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi'nin resmi açılışı, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleştirilecek. Açık kaldığı 81 yıl boyunca siyasetçilerin, yazarların, şairlerin, sinemacıların kaldığı Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi tarafından müze ve kültür sanat merkezine dönüştürüldü. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Altındağ Belediyesi, cezaevinin yıkılmasına izin vermeyerek Ankara'ya önemli bir eser kazandırdı.

YÜZBİNLER ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ'Nİ GEZDİ

Kapalı kısmı müze olarak, yarı açık kısmı kültür-sanat ve kongre merkezi olarak hizmete açılan Ulucanlar Cezaevi, bugüne kadar 275 bin kişiyi ağırladı. Özellikle hafta sonları 2-3 bin kişiyle ziyaretçi akınına uğrayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Sanat Sokağı ile ilgi görüyor.

Müzede, Bülent Ecevit'in kendisiyle özdeşleşen kasketiyle kravatı, Muhsin Yazıcıoğlu'nun namaz takkesi ve seccadesi, Deniz Gezmiş'in ders notları en çok ilgi gören eşyalar arasında yer alıyor. Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde bulunan 25 balmumu heykeli de ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Ulucanlar Cezaevi, yarı açık kısmı toplantı ve seminer salonlarıyla ulusal ve uluslararası toplantılarına ev sahipliği yapan merkez, Ankara'da önemli bir ihtiyaca cevap vermeye başladı.

Kapalı kısmın müze olarak 2011 yılında, yarı açık kısmın kültür-sanat ve kongre merkezi olarak 2012 yılında vatandaşın hizmetine açıldığını hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, resmi açılış töreninin ise 26 Eylül 2013 Perşembe günü yapılacağını belirterek, tüm Ankaralıları açılışa davet etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değerlendirmesi sonucunda müzenin Ankara'da en çok ziyaret edilen özel müze olduğunu hatırlatan Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi'nin Ankara'da yaşayan ve Ankara'ya gelen herkesin ziyaret edilecek yerler listesinde yer alması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber