Dünyanın ilk geçici Türk Kahvesi Müzesi kapılarını kapattı

Eskişehir'de Türk Dünyası Başkentliği etkinlikleri kapsamında 21 gün süreyle açılan dünyanın ilk ‘Geçici Türk Kahvesi Müzesi'ni yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dünyanın ilk geçici Türk Kahvesi Müzesi kapılarını kapattı

Tarihi Odunpazarı bölgesinde geçici süreyle açılan müzede, 16'ıncı yüzyıldan kalma kahve kavurucuları, fincanlar, el yapımı mangal ve cezveler gibi birçok obje görücüye çıkmıştı. Müzede sergilenen tarihi eserler, yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından hayranlıkla incelenmişti. Bu akşam itibariyle kapılarını kapatan dünyanın ilk müzesini 21 günde yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği ve açık kaldığı sürede gösterilen ilgiden oldukça memnun olunduğu belirtildi.

Müzenin kapanmasıyla alakalı İHA'ya açıklamalarda bulunan müze yetkilisi Emrah Tosun, müzenin açık kaldığı süre zarfından yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret ettiğini ve müzenin yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Müzede sergilenen eserlerin büyük ilgi gördüğünü aktaran Tosun, "Müzemiz, Japonya'dan Konya'ya kadar yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edildi. Ama en çok ziyaretçiyi Konya ve Ankara illerinden aldık. Ayrıca kent halkının müzemize gösterdiği ilgiden de çok memnunuz. Müzedeki tarihi değere sahip eserlerimiz de ziyaretçilerin çok ilgisini çekti. Türk kültürüne ait Türk Kahvesi için kullanılan eserleri görmeleri ziyaretçilerimizi mutlu etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber