Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 07 Mart 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 9/8/1968 tarihli ve 12972 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Astsubay Meslek İçi Eğitim Yönetmeliğinin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 2 ? Bu Yönetmelik, Türk Silahlı Kuvvetlerine (Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve Sahil Güvenlik ) mensup astsubayları kapsar."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin (c) ve (d) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c. SINIF/BRANŞ GELİŞTİRME PLANI:

Eğitim ve gelişme programının uygulanmasını sağlamak için sınıfların; özellikleri ve kadro hizmetlerine göre Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca her sınıf için ayrı olarak hazırlanmış bir rehberdir. (Örneği EK-B'dedir.)

d. ŞAHSİ GELİŞME KARTI:

Astsubayın kendi sınıfına ait gelişme planındaki yerini ve mesleki gelişimini gösteren atanmada, kurs ve okullar için seçimde yol göstermesi için kullanılan ve astsubayın, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ile 1 inci sicil üstlerinde bulunan şahsi dosyalarında muhafaza edilen bir belgedir. (Örneği EK-C'dedir.)''

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"i. Her yıl açılacak astsubay kurslarının yeri, zamanı, süresi, konusu; kontenjanı ve katılacak astsubaylarda aranacak nitelikler Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca hazırlanacak kurslar planında gösterilir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Öğrenim; Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının lüzum görmesi halinde ihtiyaç duyulan konularda yetiştirilmek üzere izin Yönetmeliği ve ilgili mevzuat esaslarına göre seçilen astsubaylar öğrenime gönderilebilirler."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yukarıdaki fıkrada açıklanan süreler sonunda öğrenim ve kursları başarı ile bitirenler ilgili öğrenim kurumlarından aldıkları belgeleri Kuvvet Komutanlıklarına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ibraz ederler. Silahlı Kuvvetlere ait kurumlarda okuyanların belgeleri bu kurumlarca Kuvvet Komutanlıklarına, Jandarma Genel Komutanlığına ve Sahil Güvenlik Komutanlığına gönderilir. Şayet sınav yapılmıyor ise öğrenimleri sonunda veya yurda dönüşlerinde gönderilme gayelerine uygun yeterli bilgiyi edinip edinmediklerinin tespiti için Kuvvet Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca sınava tabi tutulabilirler. Bu şekilde yapılan sınavda alınan netice şahsi özlük dosyalarında muhafaza edilir. Bu sınavların nasıl, nerede ve kimlere yapılabileceği Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı meslek programları yönergelerinde gösterilir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 22 ? Meslek içi eğitiminin maksada uygun bir şekilde tatbikinden astsubayın bizzat kendisi, ilk ve müteakip amirleri ile Kuvvet Komutanlıkları , Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sorumludur."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sorumlulukları

MADDE 25 ? Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ;

a. Kimin, hangi yetenekler için öğrenim göreceğini tespit etmekten ve gerekli kayıtların tutulmasından,

b. Personele kazandırılacak bilgi ve yeteneğin neler olduğunun tespitinden, bu bilgi ve yeteneğin ne zaman, nerelerde, ne kadar süreli öğretim ve eğitim ile sağlanması gerektiğini belirlemekten,

c. Öğretim ve eğitimin icrasından, eğitilen personeli bilgi ve beceri yönünden kontrol ve denetlemekten,

d. Astsubayların yetiştirme esas ve usullerinin geliştirilmesi ve uygulanmasından,

e. Bu Yönetmelik esaslarına ve Kuvvetlerin özelliklerine göre Kuvvetlerine ait meslek içi eğitimi yönergesini hazırlamak ve yürütmekten sorumludurlar."

Yürürlük

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma ve İçişleri Bakanları yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber