Hemşirenin sır ölümü

Haber Giriş : 07 Mart 2006 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de 7 ay önce evlenen hemşire 25 yaşındaki Kezban Küçük, gece evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı, 5 gün önce sözleşmeli olarak göreve başladığı İzmir Eğitim Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Grip olduğu için gece kendi kalçasına iğne yaptığı öğrenilen Kezban hemşirenin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi. Eşinin ölümüyle yıkılan Bervan Küçük, ?Bir anda fenalaştı, hastaneye kaldırdık. Ama o ellerimden uçup gitti'' dedi.

İstanbul'daki özel bir hastanede görev yapan Kezban Küçük, geçen temmuz ayında, tedavi için hastaneye geldiğinde tanıştığı 25 yaşındaki matbaacı Bervan Küçük'le evlendi. Genç çift evliliklerinin ardından İstanbul'a yerleşti. Sözleşmeli olarak Sağlık Bakanlığı hastanelerinde çalışmak üzere başvuran Kezban Küçük, eşinin ailesinin de oturduğu İzmir'deki İzmir Eğitim Hastanesi'nde görevlendirildi. Bir hafta önce eşiyle İzmir'e taşınıp yeni evlerine yerleşen Kezban hemşire, 2 Mart perşembe günü de İzmir Eğitim Hastanesi Acil Servisi'ndeki yeni görevine başladı. Hastanede iki gün çalışan Kezban Küçük, taşınmanın da verdiği yorgunlukla etkisi artan gripten ve vücut kırgınlığından kurtulmak için gece uyumadan önce, Bozyaka 2956 Sokak 18 numarada bulunan apartmandaki evlerinde kendi kalçasına kas gevşetici iğne vurdu.

GÖREV YAPTIĞI BİRİMDE CAN VERDİ
Bu sabaha karşı saat 05.00 sıralarında öksürerek yatağından kalkan Kezban Küçük, aniden fenalaşarak yere yığıldı. Eşi Bervan Küçük'ün çağırdığı sağlık ekiplerinin evde ilk müdahaleyi yaptığı Kezban Küçük, daha sonra çalıştığı İzmir Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Yeni görev yeri olan acil serviste mesleştaşlarının müdahale edip yaşatmaya çalıştığı Kezban hemşire, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kezban Küçük'ün ölümü, eşi Bervan Küçük ve meslektaşlarını yasa boğdu.

Hastanede yapılan ilk kontrollerde Kezban Küçük'ün kendi kalçasına iğne yaparken kılcal damarların parçalandığı ve bu bölgede morluk oluştuğu belirlendi. Ölüm nedeninin saptanması için Kezban Küçük'ün cesedi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen ve sık sık sakinleştirici iğne vurulan Bervan Küçük, eşinin ölümüyle hayatının karardığını söyledi. Bervan Küçük, ?Taşınırken çok yorulmuştu. Gribi de bir türlü geçmedi. Gece uyumadan önce kendine iğne vurdu. Sabaha karşı da uyandı. Eşimi hemen hastaneye kaldırdık ama o ellerimin arasından kayıp gitti'' dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber