Hakim ve Savcı adaylarının stajlarını düzenleyen 3 yönetmelikte değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 07 Mart 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADLÎ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLARI İLE İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLARININ MESLEK ÖNCESİ EĞİTİMLERİNİN YAPTIRILMASININ ESAS VE USULLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/6/2004 tarihli ve 25479 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerinin Yaptırılmasının Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmeliğin 3'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 3 ? Bu Yönetmelik, 23/7/2003 tarihli ve 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun 28, 30 ve Geçici 10'uncu maddeleri ile 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 10'uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"c) Adaylara yükseköğrenimde edindikleri bilgileri uygulamaya aktarıp mukayeseli hukuktan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarından da yararlanarak, hukukî uyuşmazlıkları yorumlayıp çözüm üretmelerinin esas ve yöntemlerini göstermek,"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 7'nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"b) Hazırlık eğitimi ile son eğitim döneminde Müdürün,

c) Adlî yargıda görev yaptıkları yer adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanı ve Cumhuriyet başsavcısı ile ilgili staj mahkemesinin başkan veya hâkiminin,"

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 8'inci maddesinin ikinci fıkrasında geçen "7'nci" ibaresi, "9'uncu" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 9'uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 9 ? Her adayın görevini yapmakta gösterdiği kabiliyet ve başarısı ile görevine bağlılığı ve ahlâkî gidişinin değerlendirildiği (1) numaralı gizli fiş; hazırlık ve son eğitim dönemleri bitiminde ilgili başkan yardımcısı, müdür ve ilgili müdür yardımcısı, staj döneminde ise o dairedeki staj süresinin sonunda ilgili Cumhuriyet savcısı veya staj mahkemesi başkan ya da hâkimi, Yargıtayda ilgili daire başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştayda ilgili daire başkanı tarafından ayrı ayrı düzenlenir. İdarî yargı hâkim adaylarının il valiliği stajında ise, (1) numaralı gizli fiş il valisinin mütâlaası alınarak bölge idare mahkemesi başkanı tarafından doldurulur.

Adaylar hakkında düzenlenen (1) numaralı gizli fişler arasındaki farklılıkların değerlendirildiği ve kişisel görüş ve kanaatlerin yer aldığı (2) numaralı gizli fiş; adlî yargıda birinci ve ikinci kısım eğitim sürelerinin sonunda ayrı ayrı olmak üzere Başkan ve adalet komisyonu başkanı, idarî yargıda son eğitim dönemi bitiminde Başkan, staj dönemi sonunda ise adalet komisyonu başkanı tarafından düzenlenir.

Adaylar bulundukları staj merkezlerinde teftiş yapılması halinde, hangi mahkemede staj yaptığına bakılmaksızın en çok bir ay süreyle, teftiş konuları üzerinde adalet müfettişlerince çalıştırılarak, haklarında (3) numaralı gizli fiş doldurulur.

Cumhuriyet başsavcılıklarında, diğer adalet dairelerinde ve staj mahkemelerinde hangi sıra ve ne kadar süre ile staj yapacaklarına ilişkin (4) numaralı fiş, adlî veya idarî yargı adalet komisyonlarınca düzenlenerek staja başlayan adaya verilir.

(1) ve (2) numaralı gizli fişlerden;

a) Adlî yargı adayları için; Cumhuriyet başsavcılıkları, diğer adalet daireleri ve staj mahkemeleri ile Akademide düzenlenenler birinci ve ikinci kısım eğitim sürelerinin sonunda ayrı ayrı, Yargıtayda düzenlenenler hemen,

b) İdarî yargı adayları için; Danıştayda düzenlenenler hemen, Akademide düzenlenenler son eğitim döneminin, staj mahkemelerinde düzenlenenler staj döneminin sonunda

Genel Müdürlüğe gönderilir.

Adaylar hakkında adalet müfettişlerince düzenlenen (3) numaralı gizli fişler Genel Müdürlüğe hemen gönderilir.

Ayrıca, adayların Cumhuriyet başsavcılıkları ve staj mahkemelerinde hazırladıkları karar suretleri ve diğer işlemlere ilişkin belgeler adalet komisyonlarında tutulan aday sicil dosyasına konulur."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 10'uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 10 ? Meslek öncesi eğitim süresi iki yıl olup aşağıdaki dönem ve sürelerde yaptırılır:

a) Adlî yargıda meslek öncesi eğitim iki kısma ayrılır.

1) Birinci kısım meslek öncesi eğitim, adlî yargı hâkim ve savcı adaylığına atanmakla başlar ve adayların tümüne aynı meslek öncesi eğitim programı uygulanır. Bu kısımda hazırlık eğitim dönemi dört ay, genel staj dönemi sekiz aydır.

2)İkinci kısım meslek öncesi eğitim, adlî yargı hâkim ve savcı adaylarının, teşkilâtın ihtiyaç durumu ile 9 uncu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkraları gereğince doldurulan belge ve raporlar esas alınarak, imkânlar ölçüsünde adayların istekleri göz önünde bulundurulmak ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun da görüşü alınmak suretiyle, Bakanlıkça hâkimliğe veya Cumhuriyet savcılığına atanacak şekilde ayrılmaları ile başlar ve bu şekilde ayrılan adaylara meslek öncesi eğitim programı ayrı ayrı uygulanır. Bu kısımda görev stajı dönemi sekiz ay, son eğitim dönemi ise dört aydır.

b) İdari yargıda meslek öncesi eğitim;

1) Hazırlık eğitim dönemi dört ay,

2) Staj dönemi onaltı ay,

3) Son eğitim dönemi dört ay

olmak üzere üç dönemi kapsar.

Staj döneminin son altı ayında adaylar yabancı dil eğitimi için, 15/9/2004 tarihli ve 25584 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Yabancı Dil Eğitimi İçin Yurt Dışına Gönderilme Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yurt dışına gönderilebilir."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 18'inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 18 ? Adaylar meslek öncesi eğitim süresi kadar mecburî hizmetle yükümlüdürler.

Meslek öncesi eğitimini tamamlamadan görevden ayrılanlar ile meslek öncesi eğitimlerini tamamlayıp, mesleğe kabul edildikten sonra meslek öncesi eğitim süresi kadar çalışmadan görevden ayrılanlar, meslek öncesi eğitimleri sırasında kendilerine ödenen aylık, ödenek, tazminatlar ile her türlü ödemelerin, mecburi hizmetin eksik kalan kısmı ile orantılı miktarını iki kat olarak ödemek zorundadırlar.

Mecburi hizmetle ilgili olarak, Türkiye Adalet Akademisi Kanunu ile Hâkimler ve Savcılar Kanununda hüküm bulunmayan hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 2 ? 30/1/2006 tarihinden önce yapılan adlî yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idarî yargı hâkim adaylığı sınavlarında başarılı olup adaylığa atanmaya hak kazananlar için Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 30/1/2006 tarihli ve 26 sayılı kararı uyarınca meslek öncesi eğitim süresi bir yıl olarak uygulanır. Bir yıllık sürenin hesaplanmasında, bu Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin üçüncü fıkrası ile Yönetmeliğin 13'üncü ve 14'üncü maddeleri hariç olmak üzere diğer maddelerinde, Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmelikte ve İdarî Yargı Hâkim Adaylarının İl Valiliklerinde Yapacakları Staj Hakkında Yönetmelikte öngörülen süreler, yarı oranında indirilerek aşağıdaki şekilde uygulama yapılır.

a) Adlî yargı hâkim ve savcı adaylarından meslek öncesi eğitimlerinin;

1) Bir yılını tamamlayıp hazırlık eğitimini ve Yargıtay stajını yapmış olanlar, diğer stajlarını tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın, bu Yönetmeliğin 10'uncu maddesine göre hâkimliğe veya Cumhuriyet savcılığına atanacak şekilde ayrılarak, adaylığa en önce atanandan başlanmak ve Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle son dönem eğitimini yapmak üzere görevlendirilirler. Akademide görevlendirilemeyenler ise, görevlendirme yapılıncaya kadar, görev stajına devam ederler.

2) Altı ayını tamamlayanlar, hazırlık eğitimini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın bu Yönetmeliğin 10'uncu maddesine göre hâkimliğe veya Cumhuriyet savcılığına atanacak şekilde ayrılarak görev stajına başlatılırlar. Bu durumda hazırlık eğitimini yapmamış olanlar, adaylığa en önce atanandan başlanmak ve Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle hazırlık eğitimine, onuncu ayın sonunda ise son dönem eğitimine alınırlar.

3) Altı ayını tamamlamayanlar, öncelikle Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle hazırlık eğitimine çağrılırlar. Bu durumda olanlar altı ayını tamamlamaları ve hazırlık eğitimini yapmalarını müteakip, bu Yönetmeliğin 10'uncu maddesine göre hâkimliğe veya Cumhuriyet savcılığına atanacak şekilde ayrılarak görev stajına başlatılırlar.

b) İdarî yargı hâkim adaylarından meslek öncesi eğitimlerinin;

1) Bir yılını tamamlayıp hazırlık eğitimi ile Danıştay ve il valiliği stajını yapmış olanlar, diğer stajlarını tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın, adaylığa en önce atanandan başlanmak ve Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle son dönem eğitimini yapmak üzere görevlendirilirler.

2) Bir yılını tamamlayıp hazırlık eğitimini bitiren, ancak Danıştay ve il valiliği stajını yapmamış olanlar, diğer stajlarını tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın, sırasıyla Danıştay ve il valiliği stajına gönderilirler ve bu stajlarını tamamladıklarında adaylığa en önce atanandan başlanmak ve Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle son dönem eğitimini yapmak üzere görevlendirilirler.

3) Bir yılını tamamlamayanlar, hazırlık eğitimi ile Danıştay ve il valiliği stajını yapmış olmak ve onuncu ayını bitirmek kaydıyla, adaylığa en önce atanandan başlanmak ve Akademinin eğitim programı dikkate alınmak suretiyle son dönem eğitimini yapmak üzere görevlendirilirler.

Bu maddeye göre yapılacak indirime ilişkin hesaplamalarda, küsurlu süreleri tam gün esasına göre belirlemek için tamamlama veya eksiltme yapmaya, ilgisine göre Yargıtay, Danıştay, Bakanlık, Akademi ve adalet komisyonları yetkilidir."

"GEÇİCİ MADDE 3 ? 4954 sayılı Kanunun Geçici 10'uncu maddesi uyarınca, 24/12/2005 tarihi ile 24/12/2010 tarihi arasında kalan beş yıllık süre içerisinde yapılacak sınavlarda başarılı olup adaylığa atanmaya hak kazananlar için meslek öncesi eğitim süresinin bir yıla indirilmesi, her dönem başında ve adayların göreve başlamalarından önce Bakanlığın teklifi ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun kararıyla uygulanır. Bir yıllık sürenin hesaplanmasında, bu Yönetmeliğin 9'uncu maddesinin üçüncü fıkrası ile Yönetmeliğin 13'üncü ve 14'üncü maddeleri hariç olmak üzere diğer maddelerinde, Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmelikte ve İdarî Yargı Hâkim Adaylarının İl Valiliklerinde Yapacakları Staj Hakkında Yönetmelikte öngörülen süreler, yarı oranında indirilerek uygulanır.

Yukarıdaki fıkra uyarınca alınan karar, adaylar meslek öncesi eğitime başlamadan önce Akademiye ve ilgili adlî veya idarî yargı adalet komisyonlarına bildirilir. Akademi ile komisyonlar bu karar doğrultusunda eğitim programını yaparlar.

Bu maddeye göre yapılacak indirime ilişkin hesaplamalarda, küsurlu süreleri tam gün esasına göre belirlemek için tamamlama veya eksiltme yapmaya, ilgisine göre Yargıtay, Danıştay, Bakanlık, Akademi ve adalet komisyonları yetkilidir."

Yürürlük

MADDE 9 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 10 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLARININ İL VALİLİKLERİNDE YAPACAKLARI STAJ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/7/2004 tarihli ve 25517 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İdarî Yargı Hâkim Adaylarının İl Valiliklerinde Yapacakları Staj Hakkında Yönetmeliğin 3'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 3 ? Bu Yönetmelik, 23/7/2003 tarihli ve 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun 28'inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 4'üncü maddesinde geçen "yirmişer" ibaresi, "onar"; "iki" ibaresi, "bir" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 8'inci maddesinin birinci fıkrasında geçen "iki aylık sürede" ibaresi, "bir aylık sürede" olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

ADLÎ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLARI İLE İDARÎ YARGI HÂKİM ADAYLARININ STAJ DÖNEMİ İLE STAJ MAHKEMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 1/6/2004 tarihli ve 25479 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Staj Dönemi ile Staj Mahkemelerine İlişkin Yönetmeliğin 3'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 3 ? Bu Yönetmelik, 23/7/2003 tarihli ve 4954 sayılı Türkiye Adalet Akademisi Kanununun 28 ve 30'uncu maddeleri ile 24/2/1983 tarihli ve 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 10'uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve (e) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bentler eklenmiştir.

"d) Komisyon: Adlî yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonları ile idarî yargı adalet komisyonlarını,

f) Genel staj: Adlî yargı hâkim ve savcı adaylarının hâkimlik ve Cumhuriyet savcılığı görevi ayrımı yapılmaksızın birlikte yaptıkları stajı,

g) Görev stajı: Adlî yargı hâkim ve savcı adaylarının hâkimlik ve Cumhuriyet savcılığı görevi ayrımına göre yaptıkları stajı"

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 7'nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Adayların staj dönemi süresi onaltı aydır."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 8'inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 8 ? Adayların stajlarını yapacakları staj mahkemeleri iki yılda bir olmak üzere Ocak ayının üçüncü haftasında asil ve yedek üyelerin katılacağı toplantıda, işlerin dağıtımı ve iş durumu göz önünde tutularak Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca belirlenir.

Belirlenen staj mahkemelerinde hangi sıra ve ne kadar süreyle staj yaptırılacağına komisyonlarca karar verilir.

Adlî yargı hâkim ve savcı adayları;

a) Genel stajda, ağır ceza, asliye ceza, sulh ceza, asliye hukuk, sulh hukuk ve icra mahkemelerinde,

b) Görev stajında;

1) Hâkimliğe atanacaklar, üçüncü fıkranın (a) bendinde belirtilen mahkemeler yanında, adalet komisyonlarınca belirlenen diğer ihtisas mahkemelerinde,

2) Cumhuriyet savcılığına atanacaklar, ağır ceza, asliye ceza, sulh ceza mahkemelerinin yanında, adalet komisyonlarınca belirlenen ve ceza yargılaması yapan diğer ihtisas mahkemelerinde

görevlendirilirler.

1/6/2004 tarihli ve 25479 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile İdarî Yargı Hâkim Adaylarının Meslek Öncesi Eğitimlerinin Yaptırılmasının Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik ekindeki (4) numaralı fiş düzenlenerek stajın başında komisyonlarca adaylara teslim edilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 9'uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 9 ? Adlî yargı hâkim ve savcı adayları stajlarını, genel staj ve görev stajı olmak üzere iki kısım halinde, aşağıdaki sürelerde ve birbirini takip eden sıra içinde yaparlar.

a) Genel staj sekiz ay süreli olup;

1) Bir ay Cumhuriyet başsavcılıklarında,

2) Bir ay diğer adalet dairelerinde,

3) Üçer ay ceza ve hukukta olmak üzere altı ay mahkemelerde,

b) Görev stajı sekiz ay süreli olup;

1) Hâkimlik görevine atanacak adaylar için; üç ay ceza mahkemelerinde, üç ay hukuk mahkemelerinde, iki ay Yargıtayda,

2) Cumhuriyet savcılığına atanacak adaylar için; üç ay Cumhuriyet başsavcılıklarında, üç ay ceza mahkemelerinde, iki ay Yargıtayda

yaptırılır."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 10'uncu maddesinin birinci fıkrasında geçen "stajlarında" ibaresi, "yapacakları genel stajlarında" olarak değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Cumhuriyet savcılığına atanacak adaylar yapacakları görev stajlarında, yukarıda belirtilen konulardaki deneyim ve becerilerinin yoğunlaştırılmasına yönelik olarak çalıştırılırlar. Ayrıca bu adayların, kolluk birimlerinin çalışma usul ve esasları hakkında bilgilendirilmelerine yönelik konferans ve seminerler düzenlenmesi, Cumhuriyet başsavcılıklarınca sağlanır."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 11'inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 11 ? Adlî yargı hâkim ve savcı adayları diğer adalet dairelerindeki genel stajlarını;

a) On gün süreyle icra ve iflâs müdürlüklerinde,

b) On gün süreyle ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde,

c) On gün süreyle noterliklerde

yaparlar."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 12'nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde geçen "stajlarında" ibaresi, "genel stajlarında" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğin 13'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde geçen "stajlarında" ibaresi, "genel stajlarında" olarak değiştirilmiş, maddeye aşağıdaki ikinci fıkra eklenmiştir.

"Mahkemelerdeki görev stajlarında ilgililer, yukarıda belirtilen konulardaki deneyim ve becerilerinin yoğunlaştırılmasına yönelik olarak çalıştırılırlar."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 14'üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 14 ? Yargıtayda adlî yargı hâkim ve savcı adayları için;

a) Birinci dönemde yirmi gün,

b) İkinci dönemde bir ay, on gün

süreli olmak üzere iki dönemi içeren bir staj yöntemi uygulanır.

Birinci dönem staj, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında; ikinci dönem staj ise, hâkimliğe atanacak adaylar için ceza ve hukuk dairelerinde, Cumhuriyet savcılığına atanacak adaylar için sadece ceza dairelerinde yaptırılacak stajı kapsar.

Yargıtayda uygulanan staj dönemleri, süreleri, konuları ile çalışma yöntemleri, staj yerlerinin sayısına ve ihtiyaca göre Yargıtay Başkanlığınca değiştirilebilir."

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 18'inci maddesinin (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Bir ay süre ile il valiliklerinde"

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 19'uncu maddesinin son fıkrası ve 20'nci maddesinde geçen "Danıştay Başkanınca" ibaresi, "Danıştay Başkanlığınca" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin 20'nci maddesinin (b) bendinde geçen "Dairenin idarî görevleri" ibaresi, "Danıştayın idarî görevleri" ve 22'nci maddesinin birinci fıkrasında geçen "Danıştay Başkanı" ibaresi "Danıştay Başkanlığı" olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 14 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 15 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber