'Sürülen vergi memuru not bırakıp intihar etmiş' haberine tekzip...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Sürülen vergi memuru not bırakıp intihar etmiş' başlıklı habere ulaşmak için tıklayınız.


'Sürülen vergi memuru not bırakıp intihar etmiş' başlıklı habere Ankara Vergi Dairesi başkanlığı bir tekzip göndermiştir. Tekzip metni aşağıda yer almaktadır.

ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

Sendikal faaliyet adı altında Vergi Dairesi Başkanlığımız ve Başkanımız Sayın Cemal BOYALI hakkında yıpratma kampanyası yürüten ve müteveffa Metin ÖZSARI'ya ?üyemiz? diye güya sahip çıkan malum zihniyetin; yalan ve iftiralarla dolu, gerçekleri saptıran beyan ve eylemleriyle ilgili aşağıdaki hususların tüm çalışanlarımız ve kamuoyu tarafından bilinmesi gerekli görülmüştür.

1- Bilindiği üzere, tamamen yalan, hakaret ve iftiralarla dolu, gerçekleri saptıran beyanlar ve eylemlerle Vergi Dairesi Başkanlığımızı ve Başkanımız Sayın Cemal BOYALI'yı yıpratma kampanyası yeni değildir. Geçen yıl yapılan hakaret ve tezviratlarla ilgili olarak gerek BES sendikası, gerekse ilgili gazeteler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve tazminat davaları açılmıştır. Bu işlemlerle ilgili hukuki süreçler devam etmektedir.

Başkanlığımız Ulusite Vergi Dairesi Müdürlüğü (eski) Memuru Metin ÖZSARI 01.02.2006 tarihinde Necatibey Caddesi Balıkçıoğlu İşhanının 9. katından atlayarak hayatına son vermiştir. Kendisine rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Söz konusu müessir olayla ilgili olarak nasıl bir zihniyete sahip olukları kamu oyu ve çalışanlarımız tarafından çok iyi bilinen bir sendika ile bazı gazete ve web sitelerinin çirkin, gerçek dışı ve maksatlı haberleriyle ilgili olarak Başkanlığımızca gerekli açıklamalar yapılmıştır. Sendika ile söz konusu gazete ve web sitesi sorumluları hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ayrıntılı olarak suç duyurusunda bulunulması ile ilgili olarak avukatlarımız çalışmalarına devam etmektedir.

2- Söz konusu yalan, hakaret ve iftiraların kaynağı hep aynı olmuştur. Tüm çalışanlarımız ve kamuoyu tarafından çok iyi bilinen malum odak, çıkar sağlamak amacıyla üzücü bir intihar vakasını bile kullanmaktan çekinmemiştir.

Geçmişte Vergi Dairesi Başkanımız Cemal BOYALI hakkında yapılan onca gayri ahlaki eylem ve söylemlere rağmen, Vergi Dairesi Başkanlığımızca büyük bir olgunluk gösterilerek, tüm bu saldırıların sorumlusu olan, çirkin, gerçek dışı ve maksatlı haberlerin tek kaynağı Büro Emekçileri Sendikası genel merkezine Vergi Dairesi Başkanlığımız tarafından Sayın Başkanımız Cemal Boyalı ve Grup Müdürlerimiz nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır. Metin ÖZSARI'nın intihar etmesinden sadece altı (6) gün önce, 25.01.2006 tarihinde gerçekleşen bu ziyaret bize göre samimi bir ortamda geçmiş ve çalışanlarımızın sorunları üzerinde konuşulmuştur.

Ne yazık ki, bu görüşmelerden 6 gün sonra meydana gelen müessir olayla ilgili olarak tek bir BES yöneticisi bile Başkanlığı arayıp personelimizin ölümü nedeniyle; ne bir baş sağlığı dilemiş, ne de gerçekleri öğrenme gayreti içerisine girmiştir. Oysa olayı duyan BÜROSEN, BÜRO MEMURSEN VE BASK Sendikalarının Sayın Genel Başkanları bizzat gelerek ya da telefon etmek suretiyle olayın gerçek mahiyetini araştırmışlar ve Vergi Dairesi Başkanlığımıza başsağlığı dilemişlerdir. Sayın Genel Başkanlara gösterdikleri bu medeni ve insani yaklaşımdan dolayı teşekkür ederiz.

3- BES tarafından kurumumuz aranılarak başsağlığı dilenmemiş ve bilgi alınmamış; cenaze bile defnedilmeden maksatlı ve iftira dolu açıklamalara başlanmıştır. İntiharın olduğu gün (01.02.2006 Çarşamba) BES'in web sayfasında ?yurttaş değil müşteri ve müşteri her zaman haklıdır zihniyeti intihar ettiriyor.? başlığı ile basın açıklaması yapılarak Vergi Dairesi Başkanlığımızın uygulamaları ile Sayın Başkanımız Cemal BOYALI'yı intiharın nedeni olarak gösteren ve adeta Metin ÖZSARI'yı öldürmekle suçlayan bir basın açıklaması yapıldığı öğrenilmiştir. Her türlü akıl ve izandan yoksun söz konusu basın açıklaması, hala, sendikanın web sitesinde yer almaktadır.

Malum basında yer alan uzantıları da bu haksız ve iftira niteliğindeki eylemlere hemen ertesi günden itibaren ?Sürgün Memuru İntihara Sürükledi? ?Sürgün Ölüm Getirdi? ?İntihar Sorumluları Görevden Alınsın? ?Sürgünle Gelen Ölüm?(Bakınız 02.02.2006 tarihinden günümüze kadarki Evrensel ve Birgün gazeteleri ve bazı internet siteleri) gibi haberlerle katılmışlardır.

Daha cenaze defnedilmeden, Vergi Dairesi Başkanlığımız uygulamaları ile Sayın Vergi Dairesi Başkanımız Cemal BOYALI'yı hedef alan ve suçlayan açıklamalar üzerine oluşturulan atmosferde, elbette, cenazeye üst düzeyde katılım olmasını beklemek, ancak, intiharı bile kullanan bir zihniyetin duyarlılığı ile izah edilebilir. Buna rağmen, İnsan Kaynakları Grup Müdürlüğümüzce hem Ulusite hem de Maltepe Vergi Dairesi Müdürlerine intihar eden personelimiz Metin ÖZSARI'nın cenazesine katılmaları konusunda talimatlar verilmiş ve müteveffanın çalışma arkadaşlarının cenazeye katılmaları içinde her iki daireye araç gönderilmiştir.

4- Müteveffa Metin ÖZSARI'nın bir intihar notu bıraktığı öne sürülerek Vergi Dairesi Başkanlığımız uygulamaları ile Sayın Başkanımız Cemal BOYALI iftiraya maruz kalarak suçlanmıştır. Malum sendikanın insan haklarını ve kişilik haklarını hiçe sayan bu davranışı nedeniyle ortaya çıkan ve idaremizi töhmet altında bırakan hususları giderebilmek için Metin ÖZSARI hakkında yapılan tayin işleminin gerekçeleri, evveliyatı ile birlikte açıklanmak zorunda kalınmıştır.

Söz konusu açıklama, kamu yararı doğrultusunda ve tamamen hukuki bir hakkın kullanımı şeklinde ayrıntıya girilmeden yapılmıştır. Açıklanan hususların hepsi gerçek olup, istenilmesi halinde, gerek cumhuriyet savcılarına gerekse mahkemelere intikal ettirilecektir.

Bu çerçevede, işlemiş olduğu kesinleşen zimmet ve disiplin suçları nedeniyle müteveffanın ceza mahiyetinde Ulusite Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gönderildiği, buna rağmen, 2003 yılında verdiği dilekçe üzerine iyi niyet ve ihtiyaçları göz önüne alınarak ikametgahına yakın bir vergi dairesine atandığı, burada ise disiplin cezasını gerektiren çeşitli eylemler yapmasına rağmen yine idarece hoşgörü gösterilerek ceza verilmediği, mükellefe hakaret ettiği ve saldırıda bulunduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldığı ve tedbir olarak yeniden 10 yıl çalıştığı eski kurumu Ulusite Vergi Dairesi Müdürlüğü'nde görevlendirildiği ve olumsuz durumuna rağmen yine ceza verilmeyerek yazı ile ikaz edilmekle yetinildiği, hakkındaki çeşitli tarihlerdeki icra takipleri nedeniyle ceza verilmeyerek idarece anlayış gösterildiği, ölümünün ardından çalışma masasının çekmecesinden çeşitli bankalara ait kredi kartları ve ikrazatçılara sürekli faiz ödemesinde bulunduğunu gösterir ödeme makbuzlarının çıktığı hususları açıklanmıştır.

5- İntihar ile ilgili bir soruşturma yapılıp yapılmadığı henüz idaremize bildirilmemiştir. Eğer intihar olayı ile ilgili bir soruşturma yapılıyor ise; intihar notunun gerçek olup olmadığının, eğer bir not varsa bu notun müteveffa tarafından yazılıp yazılmadığının, henüz idarede bile olmayan notun nasıl olup ta intiharın hemen akabindeki saatlerde sendikanın eline geçtiğinin ve basın açıklamasında kullanıldığının, intiharın gerçekleştiği yerin niteliği ve olaydan menfaat sağlamaya çalışanların varlığı da dikkate alınarak olayın intihar olup olmadığı hususlarını da içerecek şekilde soruşturmanın derinleştirilmesini Cumhuriyet Savcılarından bizzat talep ediyoruz.

Sözde intihar notunu hangi suretle olursa olsun kullanarak gerek Vergi Dairesi Başkanlığının gerekse Sayın Başkanı Cemal BOYALI'nın kişilik haklarına tecavüz edenlere karşı, her kim olursa olsun, tüm yasal haklarımız sonuna kadar kullanılacaktır.

6- Dağıttıkları bildirilerde, Toplam Kalite Yönetiminin Japonya'da kitlesel ölümlere yol açtığını iddia eden zihniyetten, Mükellef Hakları Bildirgesinin; mükellefi bilgilendirmek suretiyle (bilgisizliğin ortaya çıkardığı sorunların oluşturduğu gereksiz iş yüklerini ortadan kaldırarak) çalışanlarımızın ve mükelleflerimizin memnuniyetini artıracak daha iyi bir çalışma ortamı yaratabilme çabasının adı olduğunu anlamasını beklemiyoruz. Verimli çalışan personeli ödüllendirmek suretiyle çalışanların niteliğini artıran ve iş güvencesini derinleştiren ve daha iyi bir refah seviyesi sağlamayı hedefleyen Performans Yönetiminin de anlamalarını beklemiyoruz.

4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun amacına uygun olarak 2002 yılından beri çalışanlarımızın sorunları ve iş yerlerimizdeki problemlerle ilgili tek bir çözüm önerisi getirmemiş bir zihniyetten, Toplam Kalite Yönetiminin demokratik, katılımcı ve üretken bir yönetim arayışının bir parçası olduğunu da anlamasını beklemiyoruz. Maliye Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulama ve Ödül Yönergesinin 4.maddesindeki Toplam Kalite Yönetiminin tanımını da anlamalarını beklemiyoruz.

Ankara Defterdarlığı olarak uygulamaya koyduğumuz ve Gelir İdaresi reformu ile birlikte de Ankara Vergi Dairesi Başkanlığında yürüttüğümüz toplam kalite yönetimine dayanan demokratik, katılımcı ve toplumun tüm sınıflarına azami yarar sağlayan yönetim anlayışımızı hiç kimse engelleyemeyecektir. Personelimizin beklentileri ile mükellef beklentilerini birlikte karşılayarak dış müşteri (hizmetten yararlananlar) ile birlikte iç müşterilerimize de (tüm çalışanlarımız) maksimum yarar sağlayacak biçimde faaliyet göstereceğiz. Bu yönetim anlayışı ile daha çok vergi toplayarak sosyal sorumluluklarını yerine getirecek bir vergi dairesi başkanlığı oluşturacağız.

Bundan bir şekilde rahatsız olan düşünceler olacaktır. Nitekim, sendika merkez ve şubelerinin genel kurul seçim süreçleri öncesi ve sırası olan bu dönemlerde siyasi ve ideolojik açıklamalarla ve eylemlerle bazı dairelerimizde çalışma barışı ve huzurunu bozmaya yeltenenler olmuştur. Müdürüyle, Müdür Yardımcısıyla, uzman ve memuruyla tüm çalışanlarımız birlikte ve sağduyulu hareket ederek bu oyunu bozmuştur.

Bu çerçevede, Vergi Dairesi Başkanlığımızca söz konusu türdeki faaliyet ve söylemler dikkatlice takip edilecek ve Disiplin Hukuku çerçevesinde gerekli her türlü idari tedbirler alınarak provokatif faaliyetlere prim verilmeyecektir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber