Batman'da şehit olan polisin düğün hazırlıkları tamamdı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da, dün akşam teröristler tarafından şehit edilen polis memuru Cem Genç'in, 29 Temmuz'da düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 6 yıllık polis memuru Cem Genç'in (30) şehit olduğu haberi, doğum yeri olan Balıkesir'in Manyas ilçesinde büyük üzüntü yarattı.

Mehmet Cemal-Nurten Genç çiftinin iki oğlundan biri olan Cem Genç'in, Batman'da görev yapan bir öğretmenle geçen Kurban Bayramı sözlendiği, 29 Temmuz'da da düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

Şehit polis memurunun dayısı Erol Batak, yeğeninin ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Düğün yapacaktık, bütün hazırlıklar tamamdı. İlçedeki Maltepe Parkı'nda yer bile ayarlanmıştı.

Kır düğünü olacaktı. Acımız çok büyük" dedi.

Batman İpragaz Mahallesi'nde dün 17.15 sıralarında devriye görevi yaparken 2 teröristin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırı sonucu polis memurları Cem Genç (30), Mehmet Emin Keskin (26) ve Hacı Alkan (38) şehit olurken, Ali Köse, Süreyya Kınay, Ekrem Keleş ile emniyet bekçisi Ayhan Sökmen yaralanmıştı.


BATMAN'DA POLİSLERİN ŞEHİT EDİLMESİ

Batman'daki hain saldırıda şehit olan polislerden Balıkesirli Mehmet Emin Keskin ve Cem Genç'in öz geçmişleri açıklandı.

Şehit Hasan Gül Karakol Amirliği'ndeki görevlerinde, mesai bitiminde nöbet değişimi sırasında uğradıkları çapraz silahlı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten 2'sinin cenazeleri Balıkesir'de toprağa verilecek. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehit polislerin kısa öz geçmişleri bildirildi. Buna göre, 8 Haziran 1971 tarihinde Balıkesir'in Aslıhan Köyü'nde doğan Seyyare ve Kurban oğlu polis memuru Mehmet Emin Keskin, Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra askerlik görevini ifa edip, Bursa Polis Meslek Yüksek Okulu'na girdi. Mezun olduktan sonra 15 Haziran 1997 tarihinde ilk görev yeri olan Aydın Emniyet Müdürlüğü kadrosunda göreve başladı. 2002 yılında Batman Emniyet Müdürlüğü kadrosuna tayini yapıldıktan sonra 25 Haziran 2002 tarihinde Şehit Hasan Gül Karakol Amirliği'nde göreve başladı. Banu Keskin ile evli olan şehit Mehmet Emin Keskin'in biri 9 yaşında, diğeri ise henüz 3 aylık 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Genç yaşta çocukları babasız, kendisi ise dul kalan şehit eşi Banu Keskin ise, 8 Mart 2006 tarihinde eşini toprağa verirken, bir taraftan da hayatının en acı Kadınlar Günü'nü yaşamış olacak.

Bu arada, diğer şehitlerden yine Balıkesirli olan Cem Genç (29), 15 Haziran 1976 tarihinde Balıkesir'in Manyas İlçesi Cumhuriyet Köyü'nde dünyaya geldi. 16 Haziran 1997 yılında polislik mesleğine Burdur İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda başladı. 2004 yılı genel atama döneminde Batman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandıktan sonra Şehit Hasan Gül Karakol Amirliği'nde göreve başladı. . Askerlik görevini piyade komando er olarak yapan şehit Genç'in, nişanlı olduğu ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber