Koç: Sarıgül aday adayı olabilir

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımıyla ilgili olarak, partiye üye olmanını koşullarının belli, yolunun ise açık olduğunu vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2013 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koç: Sarıgül aday adayı olabilir

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel BaşkanKemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, MYK toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında MYK'nın gündemi ve güncel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD'de yaptığı konuşmada, Gezi parkı olaylarına ilişkin "başlangıcı ile gurur duyuyorum" ifadesini kullandığını hatırlatan Koç, bu sözün Cumuhrbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunmadığını söyledi. Koç, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı makamını her ne kadar tartışmaların dışında tutma özeni gösteriyorsak da bazı soruları yöneltmek zorundayız. CHP olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın bir açıklama getirmesini istiyoruz. Bu sözleri siz söylediniz. Bu sözleri acaba söyledikten sonra kendi iradenizle mi makamınızın resmi sitesinde yer almasını istemediniz, koydurtmadınız? Yoksa sizin dışınızda bir irade, bir güç mü bu sözlerin yer almasını istemedi? Sayın Cumhurbaşkanı'nın ya da o kurumun sözcüsünün bir açıklama getirmesi gerekiyor. Yoksa Sayın Cumhurbaşkanı'na aynı malı içerde başka ambalajla, dışarıda başka ambalajla satmak hiç yakışmıyor"

Yerel seçim hazırlıkları

Koç, yerel seçimlere yönelik hazırlıklara da değinerek, aday belirleme kapsamında, hafta sonu 6 ilçede, 5 Ekim'de 6 il ve ilçede, 6 Ekim'de 7 il ve ilçede tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklaması yapacaklarını söyledi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Koç, demokratikleşme paketi kapsamında Tunceli'nin isminin Dersim olarak değiştirilmesi tartışmalarına ilişkin soru üzerine, "Bir tek isim tartışması içine girerek 'cumhuriyetin temel değerleri savunuluyor, savunulmuyor' gibi bir tartışmaya girmek yanlıştır" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımına ilişkin sorular üzerine ise Koç, partiye üye olmanını koşullarının belli, yolunun ise açık olduğunu vurguladı. Sarıgül'ün de bu süreçlerden geçerse aday adayı olabileceğini belirten Koç, aday olması halinde ise tüm CHP'lilerin adaylarının başarısı için el ele vereceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber