Engelliler haklarını ondan öğreniyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan görme engelli gazeteci yazar Güngör Avcıoğlu (36) ömrünü engellilerin haklarını anlatmakla geçiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler haklarını ondan öğreniyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşayan görme engelli gazeteci yazar Güngör Avcıoğlu (36) ömrünü engellilerin haklarını anlatmakla geçiriyor.

Avcıoğlu, engellilerin bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarına çözüm bulmak ve haklarını anlatmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor.

Bu kapsamda engellilere haklarını anlatmak için tam 5 yıldır bıkmadan usanmadan günlük yayınlanan ulusal bir gazetede haftanın üç günü köşe yazıları yazdığını ve bu arada görsel medyadan aldığı davetleri kaçırmadığına vurgu yapan Avcıoğlu son daveti TRT-1 Televizyonundan aldığını bildirdi.

Avcıoğlu, 30 Eylül 2013 Pazartesi günü sabah saat 07.00 ile 08.30 saatleri arasında TRT-1 Televizyonunda yayınlanan Sabah Haberleri programına katılarak bir kez daha engelli vatandaşların haklarını anlatmaya çalışacağını söyledi.

Türkiye'de kendisi gibi sorunlarına çözüm bekleyen çok sayıda engelli bulunduğunu ve haklarını bilmediğine vurgu yapan Avcıoğlu, "Ben gerek yazdığım köşe yazılarımla gerekse zaman zaman kullandığım görsel medya aracılığı ile yürüyemeyenlerin ayağı, duyamayanların kulağı, konuşamayanların dili, görmeyenlerin de gözü olmaya çalışıyorum. Beni davet ettikleri için TRT-1 Televizyonu Sabah Haberleri program sorumlularına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Gerek köşesinde ele aldığı konularla gerekse görsel medyada anlattıklarıyla bu güne kadar pek çok engelli vatandaşa yol göstermenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Avcıoğlu, engellilerin Türkiye'de en çok mağdur edildikleri konuların başında rapor, emeklilik, özürlü maaşı, evde bakım hizmeti, ÖTV, KDV muafiyeti, emlak vergisi, eğitim, ulaşım ve istihdam gibi sorunların geldiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber