'40+40 değil Aylık 200 YTL zam istiyoruz'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mart 2006 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası kısa adıyla BASK Sendikasına bağlı ve BASK Teşkilatlandırma Sekreteri ve Bağımsız Yapı ve İmar Sendikası Başkanı Bayram Zengin denge tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zengin, Denge tazminatının başta tapu ve kadastrocular arasında olmak üzere büyük infialle karşılandığını dile getirdi.

Tasarının ücret adaletsizliğini meşrulaştırdığını, eşit işe eşit ücret ilkesinin ayaklar altına alındığını, düşük ücret alanı ile aç bırakmanın amaçlandığını bildiren Zengin tasarının haksızlığa uğrayan kamu görevlilerince devlete karşı güvensizlik duygusunu geliştirdiğini, adalet,insaf ve vicdanı ayaklar altına aldığını ve en önemlisi anayasanın sosyal devlet ve eşitlik ilkesini açıkça reddedilmesi ile asıl dengesizliğin ortaya çıktığını savundu.

Denge kanunu ile çalışanlar arasında husumet yaratıldığını dile getiren Zengin, bu tasarının iktidarın çalışanlar arasında husumet yaratma tekniği olduğunu ve böl parçala yönet anlayışı ile çalışanların dayanışmasının yok edilmek istendiğini iletti.

Birçok kurumda aylık 300 YTL iyileştirme ödendiğini sözlerine ekleyen Zengin, 40+40 değil aylık 200 YTL istiyoruz dedi.

Zengin, döner sermayedende herkese pay ödenmesi gerektiğini vurgularken, tapu kadastroculara yapılan ayrımın düzeltilmesi gereğinin üzerine bastı. Son olarak Zengin Meclisi göreve çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber