İnegöl Belediyesi'nden simitçilere tek tip araba

Bursa’nın İnegöl ilçesinde simitçiler artık tek tip araçla satış yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnegöl Belediyesi'nden simitçilere tek tip araba

Belediye tarafından yaptırılan 37 adet simitçi arabası törenle simitçi fırınlarına teslim edildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirlerin sadece bina, cadde ve sokaklardan ibaret olmadığını, aslında şehirlerin de bir dili ve ruhu olduğunu belirterek, "İnegöl’ümüz hızlı büyüyor. İnegöl’ün daha modern, daha yaşanılabilir bir yer olmasını istiyoruz. Kent estetiği konusunda ilgili kurumlarla bir dizi çalışmalar yapıyoruz. Daha önce simit üretimi yapan fırınlarla bir araya geldik, toplantılar yaptık. İnegöl’de 6 simit fırını, 40 civarında da satıcı var. Halkımızın sağlıklı simit yemesi için hazırladığımız simitçi arabalarını fırınlara dağıtıyoruz" dedi.

Törende konuşan Kaymakam Ali Akça ise simitçilere, “İşinizin Cumhurbaşkanı olun” diye nasihatta bulundu.

Kaymakam Akça, "Üniversite yıllarında amcaoğlumla beraber büyük bir sahil vilayetine tatile gitme kararı aldık ve otobüse bindik. Otogarda birer simit aldık. Nimete kötü denmez, ama simit kalitesizdi. O vilayetin çocuğu olan bir arkadaşıma, 'Sizin ilin simitleri güzel değil' dedi. O arkadaşım beni her gördüğünde, söylediğim sözü bana hatırlatır, ‘Ali simidin kalitesine de dikkat ediyor’ dedi. İnşallah bu güzel simidi bu güzel arabalarda satmak ayrı bir güzellik olacaktır. Bu hizmetlerinden dolayı belediyeyi tebrik ediyorum. Arkadaşlar, hijyene mutlaka dikkat edin. Hijyen sağlık demektir. Ve yaptığınız işi en az cumhurbaşkanı ciddiyetiyle yapın. Çünkü, bu sizin için artık bir ekmek teknesidir. İşinizin cumhurbaşkanı olun. İnşallah bu güzel arabalarla güzel kazançlar elde edersiniz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan 37 adet simit arabasının anahtarları fırın sahiplerine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber