Memura ek ödemede tehlike çanları

Haber Giriş : 09 Mart 2006 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, memura ek ödeme yapılmasına ilişkin yasa tasarısına, komisyonda önergelerle eklenen fazladan ödemelerden bir kısmının geri alınması konusunda hazırlık yapıldığını bildirdi.

Sendikalarla varılan mutabakat çerçevesinde getirilen, değişik adlar altında ilave ödemesi olmayan memurlara, Ocak'tan itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren buna ek olarak 40 YTL daha ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerine başlandı.

Genel Kurul'da görüşmeler sırasında sözalan CHP'li Özyürek, komisyonda din adamları ve polisler gibi bazı alanlarda ve bazı kurumlarda çalışan personele ilave ödemeler getirildiğini anımsatarak, uzmanlar için getirilen ilave ödemeden vazgeçildiği, uzmanlar arasında sadece belediye müfettişlerine ek ödeme yapılması konusundaki değişiklikte ısrar edileceğini öğrendiklerini bildirdi. "İnşallah istihbaratımız doğru değildir" diyen Özyürek, DSİ, Karayolları ve Tapu Kadastro'da çalışan mühendislere ek ödeme yapılırken, bu kurumda başka işleri yapanlara ek ödeme verilmemesini, ayrıca başka kurumlardaki mühendislere de ek ödeme yapılmamasını eleştirdi. Özyürek, "Diğerlerinin günahları ne? Verdiğimiz paralar zaten doğru dürüst bir denge sağlamıyor. Hiç olmazsa tüm teknik personele bir ödeme verelim de yetersiz de olsa dertlerine derman olalım. Bunu yapmak lazım" dedi.

AKP Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu ise, "Tasarıyla, 1 milyon 400 bin memura bu iyileştirmeler helal olsun, daha iyilerine layıklar" dedi.
Tasarının görüşmelerine bugün Genel Kurul'da devam edilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber