Ordu'da Türkiye'de rüzgar enerji üretiminin yüzde 10'unu karşılayacak enerji var

ORDU Valisi Kenan Çiftçi, kentin bin 308 rakımlı Mesudiye İlçesi'nde Türkiye'deki rüzgar enerji üretiminin yüzde 10'unu karşılayabilecek kadar rüzgar keşfettiklerini, yatırımcıların buraya yatırım yapmak için gelmeye başladıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'da Türkiye'de rüzgar enerji üretiminin yüzde 10'unu karşılayacak enerji var

Ordu TESK Otel'de bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından '2023'e 10 Kala' sloganıyla 'Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı' düzenlendi. Toplantıya Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Giresun Valisi Hasan Karahan, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve işadamları katıldı.

YATIRIMCILAR GELMEYE BAŞLADI

Toplantıda bir konuşma yapan Ordu Valisi Kenan Çiftçi, dünyanın gidişatına bakıldığında üç ana sektörün ön plana çıktığını, bunların içinde Ordu ilinin de büyük potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Vali Kenan Çiftçi, Ordu'da rüzgar enerjisi üretimi yapmak için yatırımcıların bölgeye ilgi göstermeye başladığını vurgulayarak, "İlimize baktığmızda Karadeniz'i çok iyi bilmediğim için söylüyorum bunu, HES'lerin en çok olduğu ve enerjinin üretilebildiği bir alan. En son keşfettiğimiz Mesudiye ilçesi Türkiye'deki rüzgar enerji üretiminin yüzde 10'unu karşılayabilecek kadar rüzgarın olduğunu keşfettik. Yatırımcılar bununla ilgili yavaş yavaş bizlere gelmeye başladılar. Enerjide ilimiz ön planda, suda yeteri kadar su kaynaklarımız var. Bunların depolanması, satılması veya kullanılmasıyla ilgili çalışma var. Gıdayla ilgili yenilebilir 50 çeşit ürün bölgemizde var. Bunların sadece paketlenmesi ve sunulması gerekiyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğümüzle beraber buradaki klimayı ve iklimide inceleyerek çalışma yapacağız" dedi.

MÜSTEŞAR ASLAN: DEVLET 76 MİLYONUN SORUMLULUĞUNU TAŞIYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise Bakanlık olarak Ordu'da 17'nci toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Devletin 76 milyonun sorumluluğunu taşıdığını kaydeden Prof. Dr. Aslan, "Devletlerin temel görevlerinden bir tanesi hem kendi sınırları içindeki topluluğun verimini artırmak hem de bireysel olarak bakıldığında bireysel kişinin cebine giren miktarı para anlamında artırmanın çarelerine bakmak durumunda. Aslında bu bireyden başlıyor topluma çıkıyor. Bireysel baktığımızda kolay. Biz hepimizin çocukları var. Herkes çocuklarıyla ilgili, torunlarıyla ilgili iyi bir eğitim almasını, iyi bir iş sahibi olmasının çabası içerisinde bu bireysel. Devletler düzeyine çıktığımızda da devletin görevi de aileye benzer. Devlet insanı için bu gelişmişlik seviyesini artırmak zorunda. 76 milyonun sorumluluğunu taşıyor şuanda devlet. Bu gelişmeyi sağlamanın olmazsa olması sorumlu bir devlet anlayışıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı panelistlerin sunumlarıyla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber