Hakkari MEM'den fişleme iddialarına yalanlama

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen açığı ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 09:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Hakkari MEM'den fişleme iddialarına yalanlama

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, wep sitesinden öğretmen eksikliği ve ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili yer alan haberlere ilişkin basın açıklaması yayınladı.

Yapılan basın açıklamasında;

"Bazı yerel basında ve internet haber sitelerinde, ilimizdeki öğretmen eksikliği ve ek ders ücreti karşılığı öğretmen görevlendirmeleri ile ilgili yer alan haberlere ilişkin toplumu ve eğitim camiasını doğru bilgilendirme maksadıyla açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

2013/2014 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığımızca ilimize; ilk atama, iller arası isteğe bağlı yer değiştirmeler ve özür grubundan yer değiştirmeler olmak üzere toplam 958 öğretmen ataması yapılmıştır.

İl merkezi ve köyler ile beraber 217 öğretmen ihtiyacımız için 750 si dört yıllık fakülte mezunu olmak üzere toplam 1288 kişi ek ders ücreti karşılığı görevlendirme başvurusu yapmıştır. Bu başvurular içerisinde “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar” ve ilgili genelge şartlarını taşıyan 157 başvuru sahibi ek ders ücreti karşılığı öğretmen olarak görevlendirilmiştir. Halen ihtiyaç duyulan 60 öğretmen için başvuranlar arasında görevlendirme çalışmaları devam etmektedir.

Bu görevlendirmelerde daha önceki yıllarda uygulanan kriterler dışında farklı bir uygulama yapılmamıştır. Bilindiği üzere görevlendirilen öğretmenlere, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı teslim etmekteyiz. Ayrıca görevlendirilen öğretmenlerimiz kamu hizmeti sunmaktadır. Bundan dolayı da kamu görevlisinde aranan şartlar dışında farklı şartlar aranmamıştır.

Basında çıkan, gerçeği yansıtmayan haberlere ve dedikodulara itibar edilmemesini duyarlı vatandaşlarımızdan rica ederiz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber