Doktor nöbette tecavüz etti iddiasına soruşturma

Hastane yönetimi iddia ile ilgili soruşturma başlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 17:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşandığı iddia edilen cinsel istismarla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Sümbül, yaptığı yazılı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müteahhit firma çalışanlarından A.A'nın görevli doktor Y.Y hakkında cinsel istismar suçlamasında bulunduğunu belirtti.

Söz konusu iddiadan rahatsız olan personelin konuyu hastane yönetimine elettiğini ifade eden Sümbül, şunları kaydetti:

"Olaydan bu şekilde hastane yönetiminin bilgilenmesi üzerine yüklenici firma aracılığı ile adı geçen kişiden konu hakkında yazılı olarak bildikleri istenmiştir. Daha sonra hastane yönetimine sunulan cevabi yazı aynı tarihte hastanenin idari müdürüne sevk edilerek gerekli incelemenin başlatılması sağlanmıştır.

Hastane Müdürlüğünce hazırlanan ve içeriğinde kamera kayıtları da bulunan rapor hastane yönetimine sunulmuştur. Bunun üzerine aynı tarihte konu ile ilgili hastane yönetimi tarafından atanan bir muhakkik aracılığı ile inceleme süreci başlatılmış, süreç bugün itibari ile devam etmektedir."

Sünbül, soruşturma devam ettiği için adı geçen firma personelinin çalıştığı birimin hastane yönetimi tarafından değiştirildiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber