Asker, polis ve MİT mensubuna hapis cezası

Kumar çetesinin yargılandığı ve aralarında asker, MİT mensubu ve polislerin de bulunduğu sanıklara ceza yağdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 19:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Asker, polis ve MİT mensubuna hapis cezası

Örgüt liderine 18 yıl, yarbaya 4 yıl 2 ay, MİT mensubuna 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Çeteden rüşvet aldığı belirtilen asker ve polisler de çeşitli oranda cezalara çarptırıldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Mahmut İbrahimiye, Yaman Can ve Muammer Tizgili getirildi. Çok sayıda tutuksuz sanığın da katıldığı duruşmanın ardından mahkeme 72 sanık hakkında hükmünü açıkladı.

Örgüt lideri olduğu belirtilen Mahmut İbrahimiye'ye örgüt kurmak, polis ve askerlere rüşvet vermek, kumar oynatmak suçlarından toplamda 18 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Örgütün liderlerinden Yaman Can da aynı suçlardan 16 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

MİT mensubu olduğu belirtilen ve yargılanması için Başbakanlık'ın izin verdiği Mehmet Fuat Batur'a evinde yapılan aramada el bombası ele geçtiği için suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı, failin güttüğü amaç nazara alınarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Batur hakkında silah kanununa muhalefet suçundan verilen 10 ay, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan verilen 5 ay ve görevini kötüye kullanma suçundan aldığı 5 aylık hapis cezaları hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Yarbay Metin Arıkan hakkında örgüt üyeliğinden beraat verildi. Arıkan, Beykoz'daki kumar faaliyetlerinin devamı için zincirleme olarak suç örgütünden rüşvet almak suçundan ise 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çetenin rüşvet oynamasına göz yummak için rüşvet almak suçundan jandarma görevlileri Abdurrahim Önal 3 yıl 4 ay, Hüseyin Kurt 4 yıl 2 ay, Ali Rıza Çiçek 4 yıl 2 ay ve Önder Sazak'a 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Jandarma görevlisi Zafer Demirbaş ise rüşvetin yanı sıra gerçeğe aykırı trafik kaza tespit tutanağı düzenlemek, sigorta bedelini almak maksadıyla nitelikli dolandırıcılık suçlarından da toplam 11 yıl 15 gün hapis cezası aldı.

O dönemde Başakşehir'de görevli sanık polisler de rüşvet karşılığı çetenin kumar oynamalarına göz yummakla suçlandı. Sanıklar Ayhan Takaoğlu, Ahmet Gök, Salih Demir, ve Mustafa Gürhan Yılmaz 4 yıl 2'şer ay, Ayhan Alsan 3 yıl 4 ay ceza aldı. Sanık polis memuru Erol Yılmaz ise beraat etti.

Diğer sanıklar da çeşitli oranda ceza alırken bazı sanıklar ise beraat etti. Tutuklu sanık Muammer Tizgili'nin tahliyesine karar veren mahkeme, sanıklar Mahmut İbrahimi ve Yaman Can'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber