Trafik cezalarına tepki açıklaması yaptığı gün ceza şoku yaşadı

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’a trafik cezalarına tepki açıklaması yaptığı gün 166 TL para cezası kesildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trafik cezalarına tepki açıklaması yaptığı gün ceza şoku yaşadı

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan’a trafik cezalarına tepki açıklaması yaptığı gün 166 TL para cezası kesildi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan kurulan gezici radarlar ile vatandaşa hakketmediği cezaların kesildiği yönündeki iddiaların yer aldığı açıklamaya yaptığı gün, kırmızı ışık ihlali gerekçesiyle ceza yedi. Kendi özel aracı ile Kozlu Sahil yolunda seyir halinde iken trafik müfettişleri tarafından kırmızı ışık ihlali olduğu gerekçesiyle para cezasının kesildiğini belirten Ayan, ceza makbuzunun radar cezası ile ilgili tepki açıklamalarının yaptığı güne gelmesine şaşırdığını ifade etti. Ayan, “Uyuyan devi uyandırdık herhalde. Bu tepki bazı arkadaşların hoşuna gitmedi. Açıklamanın olduğu güne cezanın denk gelmesi gerçekten düşündürücü. Ama yine de haksız cezalarla ilgili mücadelemi sürdüreceğim. Ne yapılırsa yapılsın yılmayacağım. Gerekirse aracımı evin önüne park edeceğim. Gerekirse yürüyerek, işe gidip geleceğim” dedi.

Cezanın trafik müfettişine ait kırmızı kaşe ile tebliğ edildiğini ifade eden Ayan, trafik müfettişliği uygulamasını ise şöyle eleştirdi:

“Bu uygulama çok yanlış ve keyfiyete göre icra edilebilen bir uygulama. Tanımadığım, bilmediğim bu trafik müfettişi belki benim siyasi rakibim. Yada o beni siyasi rakip olarak görebilir. Yazılan cezaya itiraz şansımız bile olmadığı söylendi. Bence bu sistem, trafiğin düzenli, kurallara uygun seyir etmesini sağlamaz, aksine art niyet güden gambazlar üretir.”

Ayan, gezici radar ve trafik cezaları ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Radarın nereden çıkacağı nerede olacağı belli değil. Eğer ki kazaları önlemek için yapıyorsanız, açık bir şekilde tabelasını koyarsınız. Hız sınırlamasını belirlersiniz. Bile bile geçiliyorsa, cezaya razı olunur. Bakıyorsunuz, Site, Yağcılar, Fatih Sitesi mevkilerine bile gezici radar kuruluyor. Vatandaş hız sınırlamasını da bilememektedir. Aracında navigasyon olmayan herkes, potansiyel cezaya mahkum insanlardır. Bir postacı arkadaşın elinde gördük, 101 adet ceza kağıdı var. Bu kadar olmaz. Bu kadar bu millete yüklenilmez. İnsanlar boğulmuş, patlama noktasına gelinmiştir. Bu insanların bu kadar mağdur edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber