Folklor ekibi Tunus'ta Türkiye'yi temsil edecek

ŞIRNAK Silopi Anadolu Lisesi'nin folklor ekibi, Kültürlerarası Değişim ve Kaynaşma Projesi kapsamında Tunus'ta düzenlenecek festivalde Türkiye'ye temsil edecek.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Folklor ekibi Tunus'ta Türkiye'yi temsil edecek

Tunus Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Kültürlerarası Değişim ve Kaynaşma Projesi kapsamında düzenlenecek festivalde Türkiye'yi Silopi Anadolu Lisesi'nin folklor ekibi temsil edecek. Silopi Kaymakamlığı'nın destekleriyle bu ülkeye gidecek folklor ekibi, Türkiye'yi ve kendi okullarını en iyi şekilde temsil etmek için provalarına devam ediyor.

Folklor ekibinden Erkan Özdemir, ilk kez yurt dışına çıkacağını, bu yüzden çok heyecanlı olduğunu belirterek, bu fırsatı kendilerine veren yetkili kurumlara çok teşekkür ettiğini söyledi. Ekipten Reyhan Onuk da Silopi'nin hep olumsuz olaylarla anıldığını ve bundan rahatsız olduğunu belirterek, "Hem ülkemizi, hem ilçemizi ve hem de okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Silopi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mikail Demirtaş da Tunus'ta 3 -10 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan festivale Türkiye adına katılacakları için mutlu olduklarını belirterek, "7 farklı ülkeden 80 katılımcının bir araya gelerek gerçekleştireceği bu projede, ülkelerin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamak için, yerel danslar ve şarkı ile türküler, birer eğitim metodu olarak kullanılacaktır. Dans ve müzik, kültürleri birbirine yakınlaştıran en önemli unsulardan bir tanesi olduğu için bu yöntem proje boyunca kullanılacaktır. Ülkelerin katılımcıları proje süresince kendilerine verilecek boş zamanlarda bir araya gelerek kültürlerin farklılıklarını ve benzerliklerini keşfetme imkanına sahip olacaklar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber