Yargıda taksimetre pazarlığı

Haber Giriş : 12 Mart 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da haciz işlemlerine Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı minibüsleriyle gidilmesine avukatlar ?Hem taksi ücreti alınıyor, hem şoförler adres bilmiyor. Olan yine vatandaşa oluyor? diye tepki gösterdi

ANKARA Barosu ile Adalet Bakanlığı arasında taksimetre pazarlığı yaşanıyor. İcraya, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın minibüsleriyle giden Ankara Barosu'na bağlı avukatlar, bu araçlara ödedikleri fiyatlara itiraz edince, ?Taksi fiyatına çalışıyoruz? cevabını aldı.

Avukatlardan uzun süredir gelen şikâyetler üzerine Adalet Bakanlığı Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazan Ankara Barosu, ?İcra takibine, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı'nın minibüsleriyle gidilmektedir. İcra dairelerinin yükünü hafifletmek için yapılan bu uygulama, hem memurların hem de takibi yapan avukatların işini güçleştirmektedir? dedi. Ankara Barosu, avukatların gün içinde 10-15 dosya ile göreve çıktıklarına, gidiş ve dönüş ücretlerinde gece tarifesi uygulandığına, bu nedenle de araç ücretlerinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Şoförler adresleri bilmiyor

Bu araçlarda çalışan şoförlerin adresleri tam olarak bilemediğini, bu nedenle de zaman kaybı yaşandığını ifade eden Ankara Barosu, ?Bazen de adres bulunamadığı için hacizler sonuçlandırılamadığından, icra dairelerinin ve meslektaşlarımızın, en önemlisi de vatandaşların para kaybı daha da artmaktadır? dedi.

Fiyatlarımız uygundur

Ankara Barosu'nun bu sıkıntısına cevap ise Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ayhan Tosun'dan geldi. Tosun'un imzasını taşıyan yazıda, ?İş sahiplerinin veya vekillerinin keşif ve haciz işlemlerinde söz konusu araçları tercih etmeleri kesinlikle zorunlu olmayıp, tamamen ihtiyaridir. Araçlarımızın piyasadaki diğer ticari araçlardan herhangi bir ayrıcalığı ve farkı bulunmamaktadır? denildi.

Bakanlık, araçlarda taksimetre uygulaması yapıldığına dikkat çekerek, ?Taksimetrede, taksilerde olduğu gibi gündüz tarifesi uygulanmakta olup, kilometre ücreti 1.3 YTL'dir. 10-15 dosya gibi toplu dosya ile hacze gidildiğinde de iki mahal arasındaki mesafe ne ise buna göre taksimetre ile ücretlendirme yapılmaktadır? dedi.

Ancak Ankara Barosu, yaklaşık 10 dosya için bir araca günlük 750 YTL gibi yüksek rakamların ödendiğinin altını çiziyor.

Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber