Meclisin bu haftaki gündemi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri; CHP'nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği gensoru önergesi olacak. Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, TBMM Genel Kurulu'nda 14 Mart Salı günü yapılacak.

Gensoru önergesinin ardından aynı gün, Kocaeli'nin Gebze ilçesinin Dilovası beldesindeki sanayi kuruluşlarının atıklarının, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla AK Parti ve CHP milletvekilleri tarafından verilen iki ayrı meclis araştırması önergesi, birleştirilerek görüşülecek.

Çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan memurlara 2006 Ocak'tan itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL daha ek ödeme yapılmasına olanak tanıyan yasa tasarısının görülmesine 15 Mart Çarşamba günü devam edilecek. 13 maddeden oluşan tasarının görüşmeleri, 3. maddeden devam edecek.
Bu tasarının yasalaşmasının ardından 16 Mart Perşembe günü, çeşitli uluslararası anlaşmaları içeren yasa tasarıları ele alınacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 16 Mart Perşembe günü, TSK Stratejik Hedef Planının gerçekleştirilmesi maksadıyla gelecek yıllara sari taahhütlere girişme yetkisi verilmesi hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısı ile TSK Personel Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısını ele alacak.
Şemdinli ve Yüksekova'da meydana gelen olayları araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da çalışmalarını sürdürecek.

Töre ve namus cinayetleri ile kadın ve çocuklara yönelik şiddetin nedenlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanlığı'na sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber