MEB: Hiçbir birimimizin gizli yazısı yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2006 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, "Danıştay'a gizli by-pass" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın hiçbir biriminin konu ile ilgili 'gizli' bir yazısı söz konusu değildir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bir gazetede yer alan, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin bazı hükümlerinin Danıştay tarafından yürütmesinin durdurulması konusunda, "Danıştay'a gizli by-pass" başlığıyla yayınlanan haberle ilgili olarak "basın açıklaması" yaptı. Açıklamada, haberde tarihsiz bir yazıdan söz edildiği belirtilerek, oysaki Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk imzasıyla ilgili daire başkanlığına iç talimat olarak gönderilen yazıda 3 Mart 2006 tarihinin bulunduğu belirtildi.

Haberde sayı diye ifade edilen şeyin yazının sayısı değil, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yazışmalarda kullandığı standart sayı olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Hal böyleyken gizli bir yazı yayımlandığı iddia edilerek, bakanlığın sanki yasal olmayan gizli kapaklı bir iş yaptığı durumuna düşürüldüğü" ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber