OYAK ile emekli astsubaylar arasındaki davaya devam edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2006 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

09.03.2006 günü OYAK'ın TEMAD İstanbul il başkanı ve iki arkadaşı aleyhine açmış olduğu tazminat davasının duruşması vardı.

Konu OYAK'ta subaylar ve yakınlarının çalıştığı, astsubaylar ve yakınlarına çalışma fırsatı verilmediğine dair milliyet gazetesine verilen bir beyanattı.

Dava tazminat davası idi.

OYAK'ı bir avukat savundu. Temad yönetimi tüm kadrosu ile oradaydı ve 4 avukatı ile savunma yaptı.

Mahkeme OYAK'ta çalışanların yönetim, denetim ve disiplin kurulları ile tüm iştiraklerinin çalışanlarının listesinin istenmesine karar vermişti. OYAK, mahkemenin bu kararından vazgeçmesini, çünkü OYAK'ın bir ticari şirket olduğunu belirtti.

Sayın hakim dava açma konularının çalışanlarla ilgili olduğunu, liste verilmez ise dava konusunun tespit edilemeyeceğini, onun için OYAK'ın ve iştiraklerinin yönetim kurullarında çalışanların tespit edilmesi gerektiğini belirterek OYAK'ın talebini red etti. Çalışanların emekli veya çalışan subay mı astsubay mı, yönetim kurullarının kimlerden oluştuğunu tespit etmek için isim ve ünvanlarının bildirilmesinin tespitinin gerekli olduğuna karar verdi.

Temad hem oyak hakkında açtığı davada hem de OYAK'ın dernek başkanımız hakkında açtığı davayı gittiği yere kadar takip edecektir.

Saygılarımla

Mustafa Erol
Temad Genel Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber