Memurlar 'geri geri' yürüdü

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyeleri, memurların her geçen gün hak kaybına uğradığını iddia ederek "geri geri" yürüdü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurlar 'geri geri' yürüdü

Kızılay Güvenpark'ta buluşan konfederasyon üyeleri, HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi'nin öncülüğünde Maliye Bakanlığına kadar "geri geri" yürüyerek gitti. Memurlar, 1 kilometrelik yolu 25 dakikada yürüdü.

Çivi, Maliye Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, seslerini ilgili makamlara duyuramadıklarını, dikkati çekmek için bu yolu denediklerini söyledi.

Kamu çalışanlarının 10 yıldır yapılan toplu sözleşmelerde her geçen gün kazanılmış haklarını kaybettiklerini savunarak, "En son toplu sözleşmelerde, Hükümet ile yetkili konfederasyon bir hafta içinde arasında anlaştı ve bunu bir 'bayram müjdesi' olarak çalışanlara verdi. Biz bayramdan itibaren düşünüyoruz ancak yaptığımız hesaplamalar, durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Kamu çalışanlarının emekli olduğu zaman maaşlarının yarı yarıya düştüğünü ve bu yüzden emekli olamadıklarını ileri süren Çivi, şunları kaydetti:
"Biz insanca çalışıp, insanca emekli olup, insanca yaşamak istiyoruz. Maliye çalışanları meslek mensubu olmasına rağmen her geçen gün farklarını kaybediyorlar. Buradan Sayın Bakan'a ve Hükümet'e çağrıda bulunmak istiyorum: Bir birinin kopyası siyasi ve ideolojik bu sendikalara lütfen memurun hakkını ve hukukunu emanet etmeyin. Bu sendikalar, aralarındaki siyasi mücadelede memuru heder ediyorlar. Biz, kamu çalışanlarının hakkını korumak için geri geri yürüdük, gerekirse de geri geri koşacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber