Zihinsel engelli kız evde çıkan yangında öldü

İzmir'in Karaburun ilçesinde bir evde çıkan yangında zihinsel engelli kadın hayatını kaybetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Karaburun ilçesinde bir evde çıkan yangında zihinsel engelli kadın hayatını kaybetti. Zihinsel engelli kadının cenazesi yakınları tarafından İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alınarak defnedilmek üzere köyüne götürüldü.

Yangın, dün akşam Kösedere köyünde zihinsel engelli Şennur Akçelebi (33) ile anne Birsen Akçelebi'nin yaşadığı evde meydana geldi. Bir süreliğine bakkala gittiği öğrenilen anne Birsen Akçelebi, dönüşte evinden çıkan dumanları gördü. Komşularının durumu bildirmesiyle itfaiye ekipleri kısa sürede yangın yerine gelerek çalışmaya başladı. Zihinsel engelli kızı Şennur Akçelebi'nin evde olduğunu söyleyen anne Akçelebi, içeri girerek kızını kurtarmak istedi. Tüm evi etkisi altına alan alevler itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması ile söndürülebildi. Kızını kurtarmak için eve girmek isterken dumandan etkilenen annne Akçelebi'ye sağlık ekipleri müdahale etti. Yangının söndürülmesinin ardından evde bulunan zihinsel engelli Şennur Akçelebi'nin yanarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Bakıma muhtaç olan anne ve kızı Akçelebi'nin kaldığı evin kaymakamlık tarafından tahsis edilen köyün misafirhanesinde kaldıkları öğrenildi. Şennur Akçelebi'nin cenazesi, yapılan otopsinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nden abi Evren Akçelebi ve yakınları tarafından alındı.

Zihinsel engelli Şennur'un abisi Evren Akçelebi'nin yanında çalıştığını söyleyen Latif Özkan, "Anne evden ayrılıyor, 20 dakikalığına bakkala gidiyor. Bir görüyorlar ki evde yangın çıkmış. ve maalesef o yangında Şennur yanarak hayatını kaybetmiş. Adli tıpta inceleme yapıldı. Neticesi bir iki ay içinde bildirecekler. Kundaklama olması mümkün gözükmüyor köy yerinde ama yine de adalet bu araştırmayı yapacak." dedi. Kendisinin işte olduğu sırada yangının çıktığını söyleyen acılı abi Evren Akçelebi ise çıkış sebebiyle ilgili hiçbir şey bilmediğini söyledi. Mezarlıklar Müdürlüğü'nden alınan Akçelebi'nin cenazesi, toprağa verilmek üzere Kösedere köyüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber