Meclis'te memur zammı mesaisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2006 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM bu hafta, görüşmelerine geçen hafta başlanan, ancak tamamlanamayan, memurların maaşlarında 40 artı 40 artış öngören yasa tasarısı ele alınacak. Genel Kurul'un bir diğer önemli gündemi ise Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verilen gensoru önergesi olacak.

Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri, CHP'nin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkında verdiği 3. gensoru önergesi olacak. Unakıtan hakkındaki gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, TBMM Genel Kurulu'nda yarın saat 14.00'dan sonra başlayacak.

Bilindiği gibi CHP, Unakıtan hakkında, "kızına ait şirketin Telsim-Vadafone ile ilişkilerinde, likit ve pastörize yumurtaya uygulanan KDV oranının indirilmesinde çocuklarıyla işbirliği içerisinde nüfuz ticareti yoluyla görevini kötüye kullandığı ve lojman giderlerini kamuya ödeterek siyasi ahlak kurallarına aykırı davrandığı ve bu suretle kamuyu zarar uğrattığı" gerekçesiyle gensoru önergesi vermişti.

Gensoru önergesinin ardından yasama çalışmalarında memurlara öngörülen ek ödeme ele alınacak. Çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda çalışan memurlara, 2006 Ocak'tan itibaren 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de 40 YTL daha ek ödeme yapılmasına olanak tanıyan yasa tasarısının görülmesi, Çarşamba günü yapılacak. Tasarının görüşmelerine geçen hafta başlanmış ve 3. maddesine kadar ele alınabilmişti. Tasarının bu hafta yasalaşması bekleniyor. Aynı tasarıyla MEB'de norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması durumunda, öğretmenler de sözleşmeli olarak istihdam edilebilecek.

Teknik hizmetler sınıfında bulunan ve açık mahallerde fiilen çalışan personele verilen ek özel hizmet tazminatları 100 YTL'ye yükseltilecek. Polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak. DSİ ve Karayolları ile Tapu ve Kadastro genel müdürlüklerinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıların özel hizmet tazminatları, yapılan artışla 120 YTL'ye çıkarılacak. Dinle emniyet hizmetleri tazminat gösterge rakamları yükseltilecek. Buna göre, 80 YTL ek ödemenin yanı sıra polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak. Din görevlilerinin alacağı tazminattan, Diyanet İşleri Başkanlığı Genel İdari Hizmetler kadrosunda çalışan personelin de faydalanacak. Öğretmenlerin ek ders ücretleri de 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılacak.

Genel Kurul'da ayrıca, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nin Dilovası Beldesi'ndeki sanayi kuruluşlarının atıklarının, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla AK Parti ve CHP Milletvekilleri tarafından verilen 2 ayrı meclis araştırması önergesi, birleştirilerek görüşülecek.

Bu hafta içinde ayrıca, çeşitli uluslararası anlaşmaları içeren yasa tasarıları ele alınacak. Genel Kurul'un bu hafta, 15 Mart Çarşamba 15.00-22.00, 16 Mart Perşembe ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber