Kamu avukatları için zam talebi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2006 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hazine Avukatları Derneği, kamu avukatlarının, tazminat ve ücret gösterge rakamlarında iyileştirme talebiyle basın açıklaması yaptı.

Dernek üyelerinin Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde bulunan, değişik adlar altında ek ödeme almayan memurlara; Ocak'tan itibaren 40, Temmuz'dan itibaren buna ek olarak 40 YTL daha ödeme yapılmasını öngören yasa tasarısında, kamu avukatları için de makam ve görev tazminatları ile ek göstergelerinin ve avukatlık ücretlerine ilişkin göstergenin yükseltilmesini istediler.

?Devleti, yargıda, hükümetteki bir bakan gibi temsil ettiklerini? belirten kamu avukatları, görevlerinin saygınlığı ve değeriyle bağdaşmayan ücrete layık görüldüklerini ileri sürdüler.

Maliye Bakanlığı'nın, özel hizmet toplulukları olan vergi ve muhasebe kontrolörü, maliye müfettişi ve hesap uzmanı gibi meslek adamlarına makam tazminatı ile görev tazminatı ödediğini, ancak hazine avukatlarına ve kamu avukatlarına makam tazminatı ile görev tazminatı vermediğini belirten avukatlar, ?Hazine avukatlığı, kamu avukatlığı, makam değil midir, görev değil midir?? diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Kamu avukatları, Meclis'te, yarın görüşülecek, ?Kamu Personeline Ödenecek Ek Ücretlere İlişkin Yasa Tasarısı?nda, ?makam ve görev tazminatı ile ek göstergelerinin 4500'e yükseltilmesi ve avukatlık ücretine ilişki göstergenin, TBMM Bütçe Plan Komisyonu'nca benimsendiği gibi 30.000 göstergeye yükseltilmesi konusunda gerekli düzenlemelerin yapılmasını? talep ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber