Hastalıkların erken teşhisinde büyük buluş...

Dünyanın 34 ülkesinde geniş bir ağa sahip olan NLS (Erken Tanı) sistemi artık Erzurum’ da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2013 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastalıkların erken teşhisinde büyük buluş...

Son yıllarda Dünyada ve Türkiye'de sağlık alanında edinilen buluşlar adeta dudak uçuklatıyor. Dünyanın 34 ülkesinde geniş bir ağa sahip olan NLS (Erken Tanı) sistemi artık Erzurum' da hizmet vermeye hazırlanıyor.

Mumcu Caddesi'nde bir süre önce faaliyete geçen ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Tuncer Med işletmecisi Hanifi Tuncer, bu sistem sayesinde hastalıkların tedavisi için büyük mesafeler kat edileceğinin altını çizdi. Vücut taramanızı, kapalı yerde kalma korkusu ve yatma mecburiyeti olmadan yaptırabilirsiniz. Rus fizikçilerin, kozmonotların sağlıkları ile ilgili yaptıkları araştırmalar sonucunda geliştirilen ve dünyanın 34 ülkesinde kullanılan NLS ( Erken Tanı ) Erzurum'da da hizmet verecek.

ÜNLÜLER NLS'Yİ TERCİH EDİYOR

Hanifi Tuncer'in Türkiye'ye getirdiği sizi baştan aşağıya tarayan bu mucize NLS cihazı sizin tüm taramanızı yaparak ilerdeki olabilecek hastalığı da reçete ile size söylüyor...

Tuncermed Medikal Hizmetlerinin İşletmecisi Hanifi Tuncer'in Türkiye'ye getirdiği sizi baştan aşağıya tarayan bu mucize NLS cihazı sizin tüm taramanızı yaparak ilerdeki olabilecek hastalığı da reçete ile size söylüyor. Doktor kontrolünde gerçekleşen tarama direk sonuç veriyor.

Bir süre önce ilk olarak İstanbul'da faaliyete geçirilen NLS cihazının ünlüler tarafından da tercih edildiğini söyleyen Tuncer, "Cihazımız Türkiye'ye geldikten sonra herkesin yoğun bir ilgisi oldu. Özellikle usta Tiyatro oyuncusu Ferdi Merter, Nilüfer Aydan, Özlem Savaş, Elif Karlı, Tanyeli ve Ahmet Selçuk İlkan kendilerini kontrolden geçirdiler. Sanatçılarımız ''herkesin buraya gelmesi gerek çünkü harika bir cihaz ne var ne yok anında öğreniyorsunuz'' diye tavsiyelerde bulundular.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR...

NLS, beynin yaymış olduğu "non lıneer" dalgalarını bir barkod gibi okuyarak beyinden yayılan bilgiye ulaşıyor. Nasıl ürünlerin barkotlarında bulunan çizgiler okutulduğunda, ürünlerin ne olduğu ve hangi ülkeden getirildiği görülüyorsa, bu cihaz da beyin dalgaları yoluyla kişinin vücudundaki tüm rahatsızlıkları okuyarak bu yolla bir check-up gerçekleştiriyor.

RADYASYON YOK

Cihazın en önemli özelliğinin tüm vücuda uygulanması ve hiç radyasyon içermemesi olduğu belirtiliyor. Sistem kontrole giren kişinin sağlık durumunu tüm yönleriyle ortaya çıkarıyor. Görüntüleme araçlarının içinde hareketsiz şekilde yatmak ve kapalı yerde kalma korkusu, çok sayıda hastanın kabusuyken, NLS hastanın bu sıkıntıyı yaşamasını engelliyor ve kontrolunuz oturduğunuz yerde gerçekleşiyor.

İstanbul'da ilk faaliyete geçtiği günden beri NLS sistemine ünlü isimlerinde yoğun bir rağbet gösterdiğini söyleyen Tuncer, "Tuncer Med'de bulunan NLS erken tanı sistem cihazı genetik yapınıza kadar inerek kalıtsal hastalıklarınızı ortaya çıkarıp size reçete sunmakla kalmıyor, gelecekte karşılaşabileceğiniz hastalıkların listesini de vererek dikkati sağlığımıza çekiyor. Bu cihazın en önemli özelliklerinden birisi kapalı bir ortama girmeden ve kan vermeden 8 dakika gibi kısa bir sürede sonuçları alabiliyor olmanız" diye konuştu.

DOĞU'DA TEK CİHAZ

İstanbul'dan sonra doğuda ilk olarak Erzurum'da Mumcu Caddesi'nde açtıkları klinikte bu hizmeti verdiklerine dikkat çeken Tuncer Med İşletmecisi Hanifi Tuncer, sağlığa zararı olmayan bu sistem sayesinde hastalıkların erken teşhisinde öncü olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tuncer, "Erzurumluyum. Dolayısıyla bu şehre bir vefa olarak NLS cihazını batı illerinden daha düşük ücrette halkımızın hizmetine sunma gayretindeyim. Günümüzde check up sistemlerinin hem yorucu hem de radyasyon içerdiği düşünüldüğünde 15 dakika gibi kısa zamanda netice veren bu cihazın tıp bilimine de katkısı inkar edilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber