Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kur'an ziyafeti

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Osmanlı Camii’nde 'Kur’an-ı Kerim Ziyafeti' programı düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kur'an ziyafeti

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Osmanlı Camii'nde 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti' programı düzenlendi.

Bağcılar Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Şirinevler Ulu Camii Müezzini Ahmet Korkmaz ve Beşiktaş Sinanpaşa Merkez Camii Müezzini Veysel Kılıç'ın, Kuran-ı Kerim tilaveti yaklaşık 150 kişi tarafından dinlendi. Kur'an-ı Kerim ziyafetinin sonunda İlçe Müftüsü Yusuf Tuna günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, Kur'an okuyan hocalara teşekkür etti. Organizasyonun hafta içi olması sebebiyle katılımın beklenenden az olduğunu söyleyen Tuna, "Program pazar günü yapılsaydı daha fazla katılım olabilirdi" dedi.

"KUR'ANI KERİM'DEN UZAK DURMAYALIM"

Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyleyen Tuna, "Kuran-ı Kerim Allah'ın kelamlarını içerir. Bizler ona muhtacız. Kuran'sız, namazsız ve camisiz bir hayat düşünülemez. Nerede olursak olalım ister evimizde ister dışarıda her zaman Kur'an okumaya devam edelim. Çünkü Kuran-ı Kerim okuyan kişinin, her okuduğu harf cennetteki derecesinin yükselmesine vesile oluyor. Kur'anı Kerim'in emirlerini öğrenip yaşan Müslüman kardeşlerimiz cennetin üst mevkilerinde yer alacaktır. İşte bu yüzden Kur'anı Kerim'den uzak durmayalım. Beraber olmaya çalışalım. Ben Çerkezköy'e yeni tayin oldum. Bundan sonra sizlerin katılımıyla inşallah daha iyi programlar organize edeceğiz" dedi.

Program Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak'ın Hatim Duasıyla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber