Başbakan illere kadın valiler atanması için start verdi...

Haber Giriş : 14 Mart 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında kadınlar için pozitif ayrımcılık yaptı, illere kadın valiler atanması için start verdi...

UZUN bir aradan sonra illere kadın vali atanması gündeme geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Ankara Kızılcıhamam'da gerçekleştirilen 6. İstişare toplantısında kadın kurucular ile milletvekillerine özel ilgi gösterdi. Emine Erdoğan, kamp süresi boyunca bakan ve milletvekili eşleri ile birlikte oldu. Başbakan Erdoğan'da eşi Emine Erdoğan ile birlikte kurucu kadın üyeler ve kadın milletvekilleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Basına kapalı olarak bir saat süren yemek boyunca temel ve güncel konularda değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, siyasetteki kadın sayısını artırmak ve nitelikli kadın yetişmesi konularına büyük önem verdiklerini belirtti.

Erdoğan, milletvekillerinin yönetici kadın sayısını azlığını gündeme getirmeleri üzerine, ?Üst kurullarda yöneticilik yapan kadın sayısını artırabiliriz ve illere kadın valiler atayabiliriz' dedi. İstişare toplantısı sırasında, görüşlerini dile getiren 81 kişiden sadece üçü kadın oldu. AK Parti kurucu üyelerden Fatma Bostan Ünsal, ?Cumhurbaşkanı'nın bu Meclis tarafından seçilmesi tartışmalara neden olur. Erken seçim kararı alalım. Böylelikle yeni Cumhurbaşkanı'nı tartışılır olmaktan çıkarırız' dedi. Ünsal'a cevap veren Erdoğan ise, ?Cumhurbaşkanı'nı seçmek bu Meclis'in hakkıdır. Zamanı geldiğinde de bu Meclis yeni Cumhurbaşkanı'nı seçecektir' ifadelerini kullandı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber