Hakkari'deki köy okullarına öğretmen ataması yapıldı

Hakkari, merkez ve ilçelere, bağlı köy okullarında, okuyan öğrenciler, öğretmen ,atamalarıyla ,ders ,başı, yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'deki köy okullarına öğretmen ataması yapıldı

Hakkari merkez ve ilçelere bağlı köy okullarında okuyan öğrenciler, 3 hafta aradan sonra yapılan öğretmen atamalarıyla ders başı yaptı. Köy okullarına 220 ücretli öğretmenin atanmasının ardından bugün öğrenciler ilk kez ders başa yapmanın sevincini yaşarken, Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, öğretmen ataması yapılan köyleri ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Türkiye genelinde 3 aylık tatilin ardından yaklaşık 16 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen, 3 hafta önce ders başı yaparken, Hakkari'nin bir çok köyünde yüzlerce öğrenci, öğretmensizlik yüzünden okula başlayamadı. Bunu üzerine harekete geçen Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen sıkıntısı yaşayan Hakkari Merkez ve bağlı köy okullarına ücret karşılığı 4 yıllık fakülte mezunu olan 220 öğretmenin atamasını yaparak bu sıkıntıya giderdi.

3 kadrolu, 2 ücretli öğretmenin görev yaptığı Hakkari kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Bay Köyüne giden Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, burada eğitim gören öğrencilerle okul önünde bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi.

KÖY OKULLARININ TAMAMINA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI'

Köy okullarında yaşanan öğretmen sıkıntısını ücretli öğretmen atamasıyla giderdiklerini belirten Kurtaran, "Bazı köylerde öğretmen eksikliğimiz vardı. Onları tamamladık. Ataması yapılan asker öğretmenlerimiz vardı. Onların yerine yeni atama yapıldı. Bazı köy okullarımızda öğretmen sıkıntısı vardı. O sıkıntıyı da giderdik. Öğretmeni olmayan köy okullarına ücret karşılığı Eğitim fakültesinden mezun olmuş öğretmenlerimizi atadık. Hakkari Merkez ve bağlı köylerde 220 öğretmen açığımız vardı. Bu açığı ücretli öğretmenlerle kapattık. Şu an Hakkari Merkez ve köylerde öğretmen sıkıntımız yok. İlçelerde de Kaymakamlıklar bu sıkıntıyı gideriyor. Zaman zaman ihtiyaç olduğunda da ücret karşılığı çalışan Eğitim Fakültesinde mezun olmuş öğretmenleri atıyoruz" dedi.

KIZ MESLEK LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, Bay köyünün ardından Fatma Aliye Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesini ziyaret etti.

210 öğrenci kapasiteli olan okul ve pansiyonu ziyaret eden Kurtaran, bu yıl yeni açılan ve sadece 9'uncu sınıfların eğitim gördüğü Fatma Aliye hanım Teknik ve Kız Meslek Lisesinde 82 kız öğrencinin öğrenim gördüğünü ve bu kızların tümünün pansiyonda kaldığını söyledi.

12 derslik ve atölyesi bulanan okulu gezen Kurtaran, sınıfları da dolaşarak öğrencilerin sorunlarını dinledi. Kurtaran, "Okulumuz 1992 yılından bu yana Yibo olarak kullanılıyordu. Bakanlığımızın kararıyla Yibo'lar kapanınca yerine kız meslek liseleri açıldı. Hakkari'de de kapanan bu okulan yerine bizler Fatma Aliye Hanım ismindeki Teknik ve Kız Meslek Lisemizi hizmete açtık. Şu an sadece 9'uncu sınıflar burada öğretim görüyor. Sizler çok şanslısınız. Sınıf mevcutlarınız az ve öğretmen sıkıntısınız da yok. Kıyafetler en kısa zaman okul idaresi tarafından verilecek" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber