Engelliler meclis üyeliği için başlatılan imza kampanyasında 50 bin imza toplandı

Malatya'da engelliler, yerel seçimde listeye engelli bir belediye meclis üyesi alınması için başlattığı imza kampanyası sona ererken, 50 bin imza toplandığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler meclis üyeliği için başlatılan imza kampanyasında 50 bin imza toplandı

Soykan Meydanı'nda düzenlenen imza kampanyasının sona ermesi nedeniyle basın açıklaması yapan Bedensel Engelliler Derneği Malatya Şubesi Genel Sekreteri Naile Altuntaş, 15 günde 50 bin civarında imza topladıklarını belirtip, imza kampanyalarına destek vermeyen diğer engelli derneklerini eleştirdi.

Kampanyaya destek veren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Altuntaş, "Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde, büyükşehir Malatya Belediyesi için engelli meclis üyesi ve encümenimiz olsun istiyoruz. Belediye Meclisi'nde bizden biri olsun ve sesimizi duyursun, bize yardımcı olmasını istiyoruz. Engelli meclis üyesi ve encümenimiz olursa, bizim ulaşamadığımız yerler o ulaşır ve bizlere yardımcı olur. Sesimizi duyurur diyoruz. Biz de varız demek için imza kampanyası başlattık" ifadelerini kullandı.

Altuntaş, topladıkları imzaları başta Başbakan recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili ve yetkililere göndereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber