Okul çevresindeki ilgisiz kişilere 100 lira para cezası kesilecek

Edirne Valiliği kent merkezi ve ilçelerde; ilkokul, lise ile dengi okulların çevresinde gezen okulla ilişiği olmayan kişilere Kabahatler Kanunu 32'nci maddesi gereğinde 100 lira idari para cezası kesileceğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul çevresindeki ilgisiz kişilere 100 lira para cezası kesilecek

Valilikten, yeni başlayan eğitim-öğretim döneminde okul çevrelerinde gürültü, kavga, taciz gibi olayların önüne geçilmesi için bazı kararlar alındığı duyuruldu. Yapılan açıklamada okulların çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrollerinin yapılarak okul ile ilişiği olmayan, 'işsiz güçsüz, boşta gezen kişilerin okul çevresini mekan tutmalarının' önüne geçilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

İdari para cezasının İl İdaresi Kanunu, Kabahatler Kanunu ve İçişleri Bakanlığı'nın 88 sayılı genelgesine dayandırdığı valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Öğrencilerin, şiddet içeren olaylardan, madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan, ruhsal bedensel ve cinsel yönde etkileyecek müstehcen neşriyat ve diğer olumsuz unsurlardan, yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerden korunması için, okul ile ilişiği olmayan, işsiz güçsüz, boşta gezen, durumundan şüphelenilen kişilerin okul önü ve okul çevresini mekan tutmaları önlenecektir" denildi.

100 LİRA PARA CEZASI KESİLECEK

Uyarılara rağmen okul önlerinler duran ve okulla ilişiği olmayan kişilere Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesinin 1'inci Fıkrasındaki 'Emre aykırı davranış' suçundan 100 lira idari para cezası kesileceği belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber