Kocaeli'de 29 bin öğrenciye tablet bilgisayar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine 29 bin 507 tablet bilgisayar hediye etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de 29 bin öğrenciye tablet bilgisayar

- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine 29 bin 507 tablet bilgisayar hediye etti

- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem:

- "Başta fiziki mekanlarla okullarımızın ve öğretmenlerimizin sayılarıyla eğitimimizin kalitesi günden güne artıyor ama yetmiyor. Dünya çok ilerliyor, teknoloji çok ilerliyor. Buna da yetişmek gerekiyor"

- " Fatih Projesi'nin büyük denemesini Kocaeli'de başlatacağız"

- TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Işık:

- "Türkiye'de 11 yıldır bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılıyor. Hedefimiz bir tek yavrumuzun dersi boş geçmesin, bir tek sınıf öğretmensiz kalmasın, hiçbir sınıfımız 30 kişinin üzerinde eğitime devam etmesin. Tüm bunları büyük bir gayret ve titizlikle yapıyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim 7. sınıf öğrencilerine 29 bin 507 adet tablet bilgisayar hediye etti.

Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Erdem, 100 bine yakın sınıfa "etkleşimli tahta" yerleştirildiğini, bu yıl da 350 bin etkileşimli tahtanın ihale sürecinin devam ettiğini söyledi.

"Başta fiziki mekanlarla, okullarımızın ve öğretmenlerimizin sayılarıyla eğitimimizin kalitesi günden güne artıyor" diyen Erdem, bunun yeterli olmadığını, gelişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurmak ve yetişmek gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere 5 yılda 135 bin 475 laptop ve tablet bilgisayar hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin, üzerlerinden önemli bir yükü aldığını belirten Erdem, belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na bu hizmetinden dolayı teşekkür etti.

- "Fatih Projesi, Kocaeli'de uyguılanacak"

Fatih Projesi'nin büyük denemesini Kocaeli'de yapılması için, il milli eğitim müdürü, ilgili genel müdür ve Büyükşehir Belediyesi genel sekreterinin biraraya gelip, toplantı yapmasını isteyen Erdem "Fatih Projesi'ni, yazılımlarıyla birlikte, Kocaeli'de büyük bir şekilde hayata geçirelim" ifadesini kullandı.

Erdem, tablet bilgisayar alan öğrencilere seslenerek, "Bunların kıymetini bilelim. İyi koruyalım. Bilgiye bu noktada ulaşarak, geleceğin bilim adamları olalım. Güle güle kullanın, güzel bilgilere ulaşın" dedi.

- "Bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı'nın"-

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık ise hükümetin eğitime verdiği öneme değinerek,Türkiye'de 11 yıldır bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrıldığını söyledi.

Eğitimde fiziki altyapının yeterli hale gelmesi için büyük bir gayret gösterdiklerini anlatan Işık, iktidara geldiklerinde 310 bin olan dersliğe, şimdiye kadar 215 binin üzerinde derslik ilave edildiğini, eğitim kadrosunun 400 binlerden 800 binlere çıktığını kaydetti.

Işık, "Bir tek yavrumuzun dersi boş geçmesin. Bir tek sınıf öğretmensiz kalmasın. Hiçbir sınıfımız 30 kişinin üzerinde eğitime devam etmesin. Hedefimiz bu. Tüm bunları büyük bir gayret ve titizlikle yapıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Işık, Kocaeli Valisi Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, öğrencilere tablet bilgisayarlarını hediye etti.

Daha sonra Karaosmanoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı adına teşekkür plaketini, Erdem'e verdi.

Programda ayrıca, komedyen Yavuz Seçkin'in sunduğu stand-up gösterisi, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber