İTÜ derneğine öğrenci burslarını üzerine geçirme davası

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği eski müdürü Gökaltay hakkında, kasadan usulsüz para almak ve öğrenci burslarını üzerine geçirip bazı burslarla konser düzenlemekten dava açıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunları Derneği eski Müdürü Nükhet Gökaltay hakkında dernek başkanlığı yaptığı dönemde dernek bünyesinde dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve dernekler kanununa aykırı eylemler yaptığı gerekçesiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Gökaltay'ın 2007- 2011 arasında İTÜ Mezunları Derneği Müdürü olarak görev yaptığı kaydedilen Savcılık iddianamesinde, Gökaltay'ın iş akdini tek taraflı olarak fesih etmesi ardından hesaplarda yapılan incelemede suç teşkil edecek eylemlerinin tespit edildiği, bu yönde derneğin yeni yönetimi tarafından şikayet dilekçesi verildiği belirtildi. İddianameye göre, Gökaltay şu suçları işledi:

Dernek yönetim kurulu tarafından alınan bir karara, yöneticilerin haberi olmadan madde ekleyerek kendi adına kayıtlı aracı dernek adına kiralanmış gibi gösterdi ve dernek kasasından aylık düzenli ödeme aldı.

Dernek tarafından hızlı okuma eğitimi ve tango kursu düzenlendiğini kağıt üzerinde göstererek sahte gider pusulaları oluşturdu. Bu şekilde derneği binlerce lira zarara uğrattı.

Derneğin katkıları ile düzenlenen Cumhuriyet Balosu'nda sahne alan gruba yapılan ödemeyi gider pusulasında fazla gösterdi.

Derneğin öğrencilere verdiği bursları bazı öğrencilerden, yönetim kurulundan habersiz ve hayali gerekçelerle geri aldı. Bazı öğrencilerin burs paraları ile konser düzenledi, konserler için de farklı gider pusulaları hazırladı. İfadesine başvurulan öğrenciler iddiaları doğruladı ve şikayetçi oldu.

Derneğin resmi web sitesinin hazırlanması sırasında da usulsüzlük yaptığı kaydedilen iddianamede, 6000 lira için anlaşılan web işine 8000 lira ödendiği iddia edildi.

Bir matbaa firması ile anlaşarak hiçbir borç ilişkisi bulunmayan firmadan faturalar aldı. Bu sahte faturalar karşılığı binlerce lira dernek kasasından ödeme yapıldı.

HAPİS İSTENDİ

Savcılık iddianamesinde derneği binlerce lira maddi zarar uğratan Nükhet Gökaltay hakkında dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak ve dernekler kanununa muhalefet suçu kapsamında hapis cezası istendi. İddianamede şikayetçi olan 11 kişi müşteki sıfatıyla yeraldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber